Počet záznamů: 1  

Entomologie

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Obenberger, Jan, 1892-1964 - Autor
    1. vyd. - Praha : Přírodovědecké vydavatelství, 1952 - 869, [11] s. : 11 barev. obr. příl. 10, [1] obr. příl.
    ISBN (Váz.)
     entomologie  hmyz
     monografie
    SignaturaC 11.070/1
    Umístění
    Entomologie
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 11.070/1   
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 11.070/1 v1   

    Info*RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM*
    Údaje o názvuEntomologie. I, Anatomie, morfologie a embryologie hmyzu / Jan Obenberger
    Část názvuAnatomie, morfologie a embryologie hmyzu
    Záhlaví-jméno Obenberger, Jan, 1892-1964 (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : Přírodovědecké vydavatelství, 1952
    Fyz.popis869, [11] s. : 11 barev. obr. příl. 10, [1] obr. příl.
    ISBN(Váz.)
    Číslo nár. bibl.cnb000508487
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii a rejstřík
    Předmět.hesla entomologie * hmyz
    Forma, žánr monografie
    Konspekt59 - Zoologie
    MDT 595.7 , (048.8)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Entomologie
    První díl obsáhlé práce, která je určena širokému okruhu zájemců a má podat všechno podstatné, co souvisí s poznáním hmyzu i s bojem proti němu, je věnován anatomii, morfologii a embryologii. Úvodem je podán všeobecný výklad o hmyzu a jeho přehled. V dalším jsou podrobně popsány části hmyzího těla a orgány: tělní stěna a povrch hmyzího těla, hlava, tykadla, ústní orgány, krajina krční, hruď, nohy a křídla, zadeček, zvukotvorné orgány, vnitřní kostra, dále žlázy, svalstvo, zažívací orgány, dýchací systém, orgány oběhu těla, exkreční orgány, nervový systém, orgány smyslové a pohlavní. Závěrečnou část tvoří výklad o vývoji hmyzu. Text je doprovázen četnými vyobrazeními a nákresy. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.