Počet záznamů: 1  

Donna Harawayová a geneticky upravené potraviny

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Myerson, George, 1957- - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Triton, 2002 - 69 s. ; 17 cm
    ISBN 80-7254-268-0
    Postmodernistická setkávání ;
     Haraway, Donna Jeanne, 1944-
     geneticky modifikované potraviny  feministky
     pojednání
    SignaturaC 310.354
    Umístění 60 - Biotechnologie. Genetické inženýrství. Bioetika
    Donna Harawayová a geneticky upravené potraviny
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 310.354   

    Údaje o názvuDonna Harawayová a geneticky upravené potraviny / George Myerson
    Záhlaví-jméno Myerson, George, 1957- (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajePraha : Triton, 2002
    Fyz.popis69 s. ; 17 cm
    ISBN80-7254-268-0
    Číslo nár. bibl.cnb001183843
    Edice Postmodernistická setkávání
    PoznámkyPřeloženo z angličtiny
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografické odkazy
    OriginálDonna Haraway and GM foods
    Předmět.hesla Haraway, Donna Jeanne, 1944- * geneticky modifikované potraviny * feministky - Spojené státy americké
    Forma, žánr pojednání
    Konspekt664 - Potravinářský průmysl
    MDT 608.34:663/664 , 141.72-055.2 , (73) , (0.064)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru60 - Biotechnologie. Genetické inženýrství. Bioetika
    Druh dok.KNIHY
    Donna Harawayová a geneticky upravené potraviny
    Zamyšlení nad geneticky modifikovanými potravinami a dalšími moderními technologiemi ve vztahu k budoucnosti lidstva. Autorka (americká feministka - tento trend je v knize dobře patrný) přináší velmi svérázný a nezaujatý pohled na moderní genetické výzkumy, molekulární genetiku, transgenní přenosy a další biotechnologie, ale i na inernet, monopoly a další objevy globalizace. Zabývá se problémem, jak by v řešení těchto otázek mohl pomoci feminismus a radikální aktivisté. Zároveň ale neskrývá, že je fascinována některými objevy moderních technologií a možnostmi geneticky upravených potravin. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.