Počet záznamů: 1  

Domácí výroba moštů

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Hanousek, Miloš, 1922- - Autor
    1. vyd. - Praha : Grada, 2006 - 75 s., [8] s. barev. obr. příl. : il. ; 21 cm
    ISBN 80-247-1445-0
    Česká zahrada ;
     ovocné nápoje  mošty  konzervování ovoce
     příručky
    SignaturaC 321.275
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Domácí výroba moštů
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 321.275   

    Údaje o názvuDomácí výroba moštů / Miloš Hanousek
    Záhlaví-jméno Hanousek, Miloš, 1922- (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : Grada, 2006
    Fyz.popis75 s., [8] s. barev. obr. příl. : il. ; 21 cm
    ISBN80-247-1445-0
    Číslo nár. bibl.cnb001568909
    Edice Česká zahrada
    PoznámkyTerminologický slovníček
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii a rejstřík
    Předmět.hesla ovocné nápoje * mošty * konzervování ovoce
    Forma, žánr příručky
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641.4:634.1/.8 , 663.316+663.346 , 663.236:634.1/.8 , (035)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Druh dok.KNIHY
    Domácí výroba moštů
    Kniha je určena pěstitelům ovoce, kteří si chtějí vyrobit mošt sami doma, z menší úrody a to třeba každý den. Dále i těm, kdo chtějí mít jistotu, že získaný mošt je právě z jejich ovoce, že není chemicky ošetřen, kromě toho si mohou smíchat různé ovoce podle své chuti. V publikaci jsou uvedeny různé možnosti tohoto zpracování i s recepturou. Zájemci o moštování jsou tu k dispozici dostatečně podrobné popisy technologie výroby moštu a obrázky zařízení, která jsou k moštování zapotřebí. Zčásti jsou k dostání ve specializovaných obchodech za rozumné ceny, zčásti si je zahrádkáři mohou vyrobit sami, s čímž má autor vlastní zkušenosti. Proto tu jsou i návody na domácí výrobu některých zařízení.Z obsahu: užitkové hodnoty a složky ovoce, ovoce vhodné k moštování, schéma zpracování tvrdého ovoce, zařízení pro přípravu ovoce, drcení, lisování, sterilizace, přímá spotřeba, skladování, výroba jablečného vína a kalvadosu, plnění, využití vylisované drtě, bezpečnostní a hygienické zásady atd. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.