Počet záznamů: 1
Hanousek, Miloš, 1922- - Autor
1. vyd. - Praha : Grada, 2006 - 75 s., [8] s. barev. obr. příl. : il. ; 21 cm
ISBN 80-247-1445-0
Česká zahrada ;
ovocné nápoje mošty konzervování ovoce
příručkySignatura C 321.275 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Údaje o názvu Domácí výroba moštů / Miloš Hanousek Záhlaví-jméno Hanousek, Miloš, 1922- (Autor) Údaje o vydání 1. vyd. Vyd.údaje Praha : Grada, 2006 Fyz.popis 75 s., [8] s. barev. obr. příl. : il. ; 21 cm ISBN 80-247-1445-0 Číslo nár. bibl. cnb001568909 Edice Česká zahrada Poznámky Terminologický slovníček Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii a rejstřík Předmět.hesla ovocné nápoje * mošty * konzervování ovoce Forma, žánr příručky Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.4:634.1/.8 , 663.316+663.346 , 663.236:634.1/.8 , (035) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Kniha je určena pěstitelům ovoce, kteří si chtějí vyrobit mošt sami doma, z menší úrody a to třeba každý den. Dále i těm, kdo chtějí mít jistotu, že získaný mošt je právě z jejich ovoce, že není chemicky ošetřen, kromě toho si mohou smíchat různé ovoce podle své chuti. V publikaci jsou uvedeny různé možnosti tohoto zpracování i s recepturou. Zájemci o moštování jsou tu k dispozici dostatečně podrobné popisy technologie výroby moštu a obrázky zařízení, která jsou k moštování zapotřebí. Zčásti jsou k dostání ve specializovaných obchodech za rozumné ceny, zčásti si je zahrádkáři mohou vyrobit sami, s čímž má autor vlastní zkušenosti. Proto tu jsou i návody na domácí výrobu některých zařízení.Z obsahu: užitkové hodnoty a složky ovoce, ovoce vhodné k moštování, schéma zpracování tvrdého ovoce, zařízení pro přípravu ovoce, drcení, lisování, sterilizace, přímá spotřeba, skladování, výroba jablečného vína a kalvadosu, plnění, využití vylisované drtě, bezpečnostní a hygienické zásady atd. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1