Počet záznamů: 1  

Dobré kosti

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Atwood, Margaret, 1939- - Autor
    1. vyd. v českém jazyce - Praha : BB art, 2005 - 129 s. ; 19 cm
    ISBN 80-7341-506-2
      Janiš, Viktor, - Překladatel   Jindra, Miroslav, - Překladatel
     kanadské povídky (anglicky)
    SignaturaC 169.189
    Dobré kosti
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Na Sadech - dospělé ( beletrie ) k vypůjčeníC 169.189 a   

    Údaje o názvuDobré kosti / Margaret Atwoodová ; přeložili Viktor Janiš a Miroslav Jindra
    Záhlaví-jméno Atwood, Margaret, 1939- (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd. v českém jazyce
    Vyd.údajePraha : BB art, 2005
    Fyz.popis129 s. ; 19 cm
    ISBN80-7341-506-2
    Číslo nár. bibl.cnb001532789
    PoznámkyPřeloženo z angličtiny
    OriginálGood bones
    Dal.odpovědnost Janiš, Viktor, 1974- (Překladatel)
    Jindra, Miroslav, 1929-2021 (Překladatel)
    Forma, žánr kanadské povídky (anglicky)
    Konspekt821.111-3 - Anglická próza, anglicky psaná
    MDT 821.111(71)-32 , (0:82-32)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Dobré kosti
    V této sbírce krátkých povídek, které se vzpírají jednoduché charakterizaci, Margaret Atwoodová předvádí v kondenzované formě vtip a tradiční virtuozitu svých ceněných románů. Mimo jiné si můžete vyslechnout Gertrudinu verzi, co se skutečně stalo v Hamletovi, reinkarnový netopýr nám vysvětlí, jak Bram Stoker v Draculovi všechno popletl, a dozvíme se i pět metod, jak stvořit muže (například Tradiční metoda: "Seberte ze země hrst hlíny. Dejte jí tvar. Vdechněte mu do chřípí dech života. Jednoduché, ale efektivní!") Najdeme tu podobenství, monology, básně v próze, hutnou science fiction i pohádku převyprávěnou podle požadavků politické korektnosti. Sbírka Dobré kosti, to je ryzí destilovaná Atwoodová - rozkošně ostrá a hořkosladká. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.