Počet záznamů: 1  

Diety při onemocnění obezitou (redukční dieta)


  1.  Myslíková, Pavla - Autor
    Praha : Sdružení MAC, 1999 - 31 s. : il. ; 21 cm
    ISBN 80-86015-47-5
    Diety pro nejčastější choroby ;
      Starnovská, Tamara, - Autor
     obezita  dietoterapie  dietní jídla
     kuchařské recepty
    SignaturaC 295.243
    Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Redukční diety
    Diety při onemocnění obezitou (redukční dieta)
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( příruční sklad )k vypůjčeníC 295.243   

    Údaje o názvuDiety při onemocnění obezitou (redukční dieta) : recepty, rady lékaře / [Pavla Myslíková, Tamara Starnovská]
    Záhlaví-jméno Myslíková, Pavla (Autor)
    Vyd.údajePraha : Sdružení MAC, 1999
    Fyz.popis31 s. : il. ; 21 cm
    ISBN80-86015-47-5
    Číslo nár. bibl.cnb000738343
    Edice Diety pro nejčastější choroby
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje rejstřík
    Dal.odpovědnost Starnovská, Tamara, 1957- (Autor)
    Předmět.hesla obezita * dietoterapie * dietní jídla
    Forma, žánr kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 615.874.2 , 641.563 , 613.24 , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Redukční diety
    Druh dok.KNIHY
    Diety při onemocnění obezitou (redukční dieta)
    Obezita je nemoc, kterou charakterizuje nadměrné ukládání zásobního tuku v těle. K tomuto stavu dochází, jestliže existuje nerovnováha mezi příjmem živin ve stravě jako zdroji energie a jejím výdejem. Nejčastější příčinou obezity je nadměrný přísun potravy. Obecně lze říci, že stoupá obliba energeticky vydatných potravin, jako jsou smažené pokrmy, sladkosti, bílé pečivo, alkohol apod. Dalším faktorem, který hraje důležitou roli a napomáhá rozvíjení obezity, je neúměrně nízký výdej energie při sedavém způsobu života. Ke vzniku obezity přispívá i nevhodný rytmus přijímání potravy. Pro obézní populaci je typické, že obvykle nesnídá a během dne se odbude něčím rychlým. Většinu denního objemu potravy pak ale soustředí na večeři nebo dokonce na dobu před spánkem, což ovšem po předchozím částečném hladovění ukládání tuku v těle podporuje.  V úvodním slově lékař - specialista vysvětluje podstatu choroby a okolnosti, za kterých se může objevit, změna životního stylu jako základ úspěšné léčby choroby. Následuje tabulka doporučených a zakázaných potravin a 51 receptů na teplá i studená jídla, které sestavila vrchní dietní sestra Fakultní Thomayerovy nemocnice. Recepty označené DIA jsou vhodné i pro nemocné cukrovkou. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.