Počet záznamů: 1
Chemické složení a fysikální vlastnosti ovoce a zeleniny
Cerevitinov, Fedor Vasil‘jevič, 1874-1947 - Author
1. vyd. - Praha : Průmyslové vydavatelství, 1952 - 321 s. : tab.
Knižnice potravinářského průmyslu;
Kuttelvašer, Zdeněk, - TranslatorCall number C 9.723 Umístění Info RETRO-CATALOGUING - SHORT RECORD Title statement Chemické složení a fysikální vlastnosti ovoce a zeleniny : (Vybrané kapitoly z 1. dílu autorovy knihy : Chemie a zbožíznalství ovoce a zeleniny) Main entry-name Cerevitinov, Fedor Vasil‘jevič, 1874-1947 (Author) Edition statement 1. vyd. Issue data Praha : Průmyslové vydavatelství, 1952 Phys.des. 321 s. : tab. National bibl. num. cnb000407535 Edition Knižnice potravinářského průmyslu; Sv.53 Another responsib. Kuttelvašer, Zdeněk, 1923- (Translator)
Country Česko Language čeština Document kind BOOKS Kniha, patřící k nejvýznamnějším dílům sovětské i světové literatury v tomto oboru, byla napsána r. 1930 a r. 1949 doplněna o nejnovější nauku o složení ovoce a zeleniny. Pojednává o významu ovoce v dietetice, o třídění a složení ovoce, o změnách v jeho chemickém složení při zrání a skladování a o metodice zkoumání a stanovení chemického složení. O všech otázkách pojednává autor s hlediska jejich vztahu ke konservační technice. V českém vydání byly zkráceny, omezeny nebo vynechány partie a tabulky, které neměly praktický význam pro naše poměry. Zdroj anotace: Národní knihovna ČRNačítání…
Počet záznamů: 1