Počet záznamů: 1  

100 a 1 makrobiotických jídel


  1.  Jonáš, Josef, 1945- - Autor
    2. vyd. - Praha : Merkur, 1991 - 95 s. : il.
    ISBN 80-7032-289-6
     makrobiotika  makrobiotická jídla  vaření
     kuchařské recepty
    SignaturaC 271.857
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    100 a 1 makrobiotických jídel
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 271.857   

    Info*RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM*
    Údaje o názvu100 a 1 makrobiotických jídel
    Záhlaví-jméno Jonáš, Josef, 1945- (Autor)
    Údaje o vydání2. vyd.
    Vyd.údajePraha : Merkur, 1991
    Fyz.popis95 s. : il.
    ISBN80-7032-289-6
    Číslo nár. bibl.cnb000062771
    Předmět.hesla makrobiotika * makrobiotická jídla * vaření
    Forma, žánr kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641.56-056.84 , (083.12) , 641/642
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Druh dok.KNIHY
    100 a 1 makrobiotických jídel
    Makrobiotika (z řeckého makrós – velký, dlouhý a bios – život) je životní styl a dietní režim, který je založen na taoistickém učení jin a jang. Makrobiotika jako základní potravinu předepisuje obilniny a doplňuje je o další potraviny (místní zelenina a další lokální produkty). Zakazuje požívání průmyslově zpracovaných potravin a většinu živočišných produktů. Makrobiotické učení také omezuje množství tekutin, zakazuje přejídání a požaduje, aby potrava byla před polknutím důkladně rozžvýkána. Standardní makrobiotický talíř tvoří z 50 % celozrnné obilniny, z 30 % zelenina (hlavně tepelně upravená a kvašená), z 15 % luštěniny a mořské řasy, z 5 % polévky. Doplňkově lze zařadit ryby, ovoce mírného pásma, semena, ořechy, oleje apod. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.