Počet záznamů: 1  

Jak nasytit planetu

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Smil, Vaclav, 1943- - Autor
    Vydání první - 360 stran ; 20 cm
    ISBN 978-80-7662-954-7
    Tema ;
      Magera, Ivo, - Překladatel
     potraviny  stravování  globální problémy životního prostředí  ekologické zemědělství  člověk a životní prostředí
     populárně-naučné publikace
    SignaturaC 430.841
    Umístění 631 - Zemědělství
    Jak nasytit planetu
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 29.12.2025)C 430.841   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) vypůjčeno (do 12.01.2026)C 430.841 a   

    Unifikovaný název How to feed the world. Česky
    Údaje o názvuJak nasytit planetu / Vaclav Smil ; přeložil Ivo Magera
    Záhlaví-jméno Smil, Vaclav, 1943- (Autor)
    Údaje o vydáníVydání první
    NakladatelPraha : Kniha Zlin, 2025
    Fyz.popis360 stran ; 20 cm
    ISBN978-80-7662-954-7
    Číslo nár. bibl.cnb003713905
    Edice Tema (Kniha Zlín) ; 44
    PoznámkyPřeloženo z angličtiny
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii a rejstřík
    Dal.odpovědnost Magera, Ivo, 1968- (Překladatel)
    Předmět.hesla potraviny * stravování * globální problémy životního prostředí * ekologické zemědělství * člověk a životní prostředí
    Forma, žánr populárně-naučné publikace
    Konspekt63 - Zemědělství a příbuzné oblasti vědy a techniky
    MDT 612.392/.398 , 613.26/.29 , 663/664 , 613.2 , 640 , 504 , 631.147 , 502.1 , (0.062)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru631 - Zemědělství
    Druh dok.KNIHY
    Jak nasytit planetu
    Renomovaný vědec Vaclav Smil nabízí střízlivý, na faktech postavený pohled na globální potravinové systémy. Ukazuje, že svět sice produkuje dost kalorií, ale selhává v jejich distribuci a omezení plýtvání. Věnuje se dopadům živočišné výroby, limitům ekologického zemědělství, roli biotechnologií i významu fotosyntézy. Místo ideologických řešení nabízí postupné, vědecky podložené kroky. Tato kniha je určena všem, kdo chtějí chápat potravinovou realitu dnešního světa – bez zjednodušení a s vizí do budoucnosti. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.