Počet záznamů: 1  

Základy pracovní techniky v organicko-chemické laboratoři


  1.  Protiva, Miroslav, 1921-1998 - Autor
    1. vyd. - Praha : SNTL, 1953 - 119, [1] s. : il. ; 8°
    Knižnice chemického průmyslu
      Jílek, Jiří O., - Autor
     organická chemie
     příručky
    SignaturaC 10.617
    Umístění
    Základy pracovní techniky v organicko-chemické laboratoři
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 10.617   

    Info*RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM*
    Údaje o názvuZáklady pracovní techniky v organicko-chemické laboratoři : určeno odb. pracovníkům a jejich pomocníkům ve výzkum. ústavech a v záv. a šk. laboratořích / Miroslav Protiva, Jiří O. Jílek
    Záhlaví-jméno Protiva, Miroslav, 1921-1998 (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : SNTL, 1953 (Práce)
    Fyz.popis119, [1] s. : il. ; 8°
    Číslo nár. bibl.cnb000508030
    Edice Knižnice chemického průmyslu (SNTL)
    Poznámky3200 výt.. Přehl. lit.. Obsahuje věcný rejstřík
    Dal.odpovědnost Jílek, Jiří O., 1921-2001 (Autor)
    Předmět.hesla organická chemie
    Forma, žánr příručky
    Konspekt547 - Organická chemie
    MDT 547 , (035)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Základy pracovní techniky v organicko-chemické laboratoři
    Úvodní kapitola obsahuje všeobecné připomínky technické a bezpečnostní. Druhá až jedenáctá jednají o jednotlivých pracovních metodách: o chlazení, zahřívání, míchání a třepání, o práci za zvýšeného tlaku, o filtraci, dekantaci a odstřeďování, o sušení, extrakci, o destilaci a sublimaci, o krystalisaci a o chromatografické adsorpci. 12. kapitola obsahuje poznámky o charakterisaci a identifikaci organických látek, při čemž je podrobněji probráno jenom stanovení bodu tání. V závěrečné kapitole jsou připomínky o psaní protokolů, které mají trvale zachytit výsledky jednotlivých laboratorních pokusů. (Z předmluvy.) Zdroj anotace: Národní knihovna v Praze
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.