Počet záznamů: 1
První republika u stolu
Vašák, Jaroslav, 1947- - Autor
2. vydání - 334 stran, 8 nečíslovaných stran obrazových příloh : ilustrace (některé barevné), portréty, faksimile ; 25 cm
ISBN 978-80-7448-398-1
1918-1939
gastronomie česká jídla osobnosti
kuchařské recepty populárně-naučné publikaceSignatura C 429.318 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Údaje o názvu : Kompas : příručka pro vedoucí a rádce křesťanských klubů a oddílů / kolektiv autorů Daniel Jokl, Josef Kostelecký, David Kubíček, Petr Kučera, Alžběta Litvanová, Helena Mrázková, Dalimil Staněk, Anna Tichá, Čestmír Tichý Záhlaví-jméno : Jokl, Daniel (Autor) Nakladatel : Pardubice : Dorostová unie, 2023 Fyz.popis : 307 stran : ilustrace, portréty ; 22 cm ISBN : 978-80-11-03663-8 exempláře
Údaje o názvu První republika u stolu / Jaroslav Vašák Záhlaví-jméno Vašák, Jaroslav, 1947- (Autor) Údaje o vydání 2. vydání Nakladatel V Brně : Nastole, 2025 Fyz.popis 334 stran, 8 nečíslovaných stran obrazových příloh : ilustrace (některé barevné), portréty, faksimile ; 25 cm ISBN 978-80-7448-398-1 Číslo nár. bibl. cnb003696775 Poznámky Obálkový podnázev: na čem si pochutnávaly celebrity a co se jedlo v běžných domácnostech, nejoblíbenější recepty našich babiček a prababiček Předmět.hesla 1918-1939 * gastronomie - Česko - 1918-1939 * česká jídla - 1918-1939 * osobnosti - Česko Forma, žánr kuchařské recepty * populárně-naučné publikace Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641/642 , 641.56(=162.3) , 929-058.1 , (437.3) , (083.12) , (0.062) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY První republice bylo vyměřeno jen krátkých dvacet let. Z jejího odkazu však čerpáme dodnes. Její kultura se promítala nejen do uměleckých děl či architektury, ale i do věcí na první pohled přízemnějších: módy, etikety či stolování. Jaké tedy byly gastronomické libůstky tehdejších slavných a jak vypadala kuchyně obyčejných lidí? O tom všem, ale i o dalších pozoruhodnostech spjatých se stolováním, si přečtete v knize, která vychází ze úctyhodné sbírky gastronomických zajímavostí Jaroslava Vašáka. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1