Počet záznamů: 1  

První republika u stolu

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Vašák, Jaroslav, 1947- - Autor
    2. vydání - 334 stran, 8 nečíslovaných stran obrazových příloh : ilustrace (některé barevné), portréty, faksimile ; 25 cm
    ISBN 978-80-7448-398-1
    1918-1939
     gastronomie  česká jídla  osobnosti
     kuchařské recepty  populárně-naučné publikace
    SignaturaC 429.318
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky

    Údaje o názvu : Kompas : příručka pro vedoucí a rádce křesťanských klubů a oddílů / kolektiv autorů Daniel Jokl, Josef Kostelecký, David Kubíček, Petr Kučera, Alžběta Litvanová, Helena Mrázková, Dalimil Staněk, Anna Tichá, Čestmír Tichý Záhlaví-jméno : Jokl, Daniel (Autor) Nakladatel : Pardubice : Dorostová unie, 2023 Fyz.popis : 307 stran : ilustrace, portréty ; 22 cm ISBN : 978-80-11-03663-8 exempláře

    První republika u stolu
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 08.10.2025)C 429.318   

    Údaje o názvuPrvní republika u stolu / Jaroslav Vašák
    Záhlaví-jméno Vašák, Jaroslav, 1947- (Autor)
    Údaje o vydání2. vydání
    NakladatelV Brně : Nastole, 2025
    Fyz.popis334 stran, 8 nečíslovaných stran obrazových příloh : ilustrace (některé barevné), portréty, faksimile ; 25 cm
    ISBN978-80-7448-398-1
    Číslo nár. bibl.cnb003696775
    PoznámkyObálkový podnázev: na čem si pochutnávaly celebrity a co se jedlo v běžných domácnostech, nejoblíbenější recepty našich babiček a prababiček
    Předmět.hesla 1918-1939 * gastronomie - Česko - 1918-1939 * česká jídla - 1918-1939 * osobnosti - Česko
    Forma, žánr kuchařské recepty * populárně-naučné publikace
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641/642 , 641.56(=162.3) , 929-058.1 , (437.3) , (083.12) , (0.062)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Druh dok.KNIHY
    První republika u stolu
    První republice bylo vyměřeno jen krátkých dvacet let. Z jejího odkazu však čerpáme dodnes. Její kultura se promítala nejen do uměleckých děl či architektury, ale i do věcí na první pohled přízemnějších: módy, etikety či stolování. Jaké tedy byly gastronomické libůstky tehdejších slavných a jak vypadala kuchyně obyčejných lidí? O tom všem, ale i o dalších pozoruhodnostech spjatých se stolováním, si přečtete v knize, která vychází ze úctyhodné sbírky gastronomických zajímavostí Jaroslava Vašáka. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.