Počet záznamů: 1  

Člověk a výživa


  1.  Hauschka, Rudolf, 1891-1969 - Author
    Hranice : Fabula, 2000 - 290 s. : il. ; 21 cm
    ISBN 80-902829-4-6
     potraviny  výživa člověka  racionální výživa
     populárně-naučné publikace
    Title statementČlověk a výživa : pozemská a kosmická strava / Rudolf Hauschka
    Main entry-name Hauschka, Rudolf, 1891-1969 (Author)
    Issue dataHranice : Fabula, 2000
    Phys.des.290 s. : il. ; 21 cm
    ISBN80-902829-4-6
    National bibl. num.cnb000888172
    NoteK DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ
    NotePřeloženo z němčiny
    Contains alsoPraktické dietetické pokyny
    OriginalErnährungslehre
    Subj. Headings potraviny - zdravotní aspekty * výživa člověka * racionální výživa
    Form, Genre populárně-naučné publikace
    Conspect613 - Hygiena. Lidské zdraví
    UDC 663/664 , 614 , 613.2 , (0.062)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Autor knihy, zakladatel farmateutické a kosmetické firmy Wala a RudoflHauschka, ve své knize rozebírá působení jednotlivých druhů potravin na tělo, duši i ducha a přitom vychází z nauky a metod Rudolfa Steinera. Kniha obsahuje vysvětlení, jaký je rozdíl mezi kosmickou a pozemskou výživou v souvislosti s tím, že člověk je trojčlennou bytostí. Dále uvádí, jaký vliv má na člověka rostlinná a živočinná výživa, syrova a vařená strava. Jak na člověka působí cukr, sůl, med ve stravě, jak rozdílný je vztah člověka ke kávě a čaji. Dále uvádí, jak pochutiny a koření a zejména alkohol mění vzájemný vztah fyzického těla člověka, jeho duše a ducha a co se s člověkem děje, když sahá po cigaretě. Uvádí správné a nesprávné kuchyňské úpravy stravy, konzervaci, nakládání a zavařování. Druhá část knihy obsahuje pojednání G. Hauschkové: Praktické deitetické pokyny pro nemocné. Jde o nové vydání knihy, jejíž dva předchozí dotisky byly v krátké době rozebrané. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.