Počet záznamů: 1
Kniha plná jídla
Pospěchová, Petra, 1978- - Autor
První vydání - 103 stran : barevné ilustrace, mapy ; 26 cm
ISBN 978-80-275-2283-5
Bachorík, Jakub, - Ilustrátor
potraviny výroba potravin potravinářský průmysl zemědělská výroba hygiena výživy národní jídla udržitelný rozvoj kuriozity, rekordy a zajímavosti
populárně-naučné publikace publikace pro dětiSignatura B 62.769 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Údaje o názvu Kniha plná jídla / napsala Petra Tajovský Pospěchová ; ilustroval Jakub Bachorík Záhlaví-jméno Pospěchová, Petra, 1978- (Autor) Údaje o vydání První vydání Nakladatel Brno : Host, 2025 Fyz.popis 103 stran : barevné ilustrace, mapy ; 26 cm ISBN 978-80-275-2283-5 Číslo nár. bibl. cnb003686010 Poznámky Časová osa. Terminologické slovníčky průběžně v textu. Některé stránky tištěny napříč. Obsahuje rejstřík Poznámky k uživatelskému určení Pro čtenáře od 9 let Dal.odpovědnost Bachorík, Jakub, 1994- (Ilustrátor)
Předmět.hesla potraviny * výroba potravin * potravinářský průmysl * zemědělská výroba * hygiena výživy * národní jídla * udržitelný rozvoj * kuriozity, rekordy a zajímavosti Forma, žánr populárně-naučné publikace * publikace pro děti Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla 0/9-053.2 - Literatura pro děti a mládež (naučná) MDT 612.392/.398 , 613.26/.29 , 663/664 , 631.15 , 613.2 , 641.56-027.542 , 502.131.1 , 088 , (0.062) , (0.053.2) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Jídlo má mnoho podob a významů. Je především stavebním materiálem pro lidské tělo. Může být lékem i jedem (nikdy nejezte játra ledního medvěda!). Potrava říká o člověku mnohem víc než jen to, jaké má chutě. Odráží jeho postoje, ale často i sociální postavení. Bohatství se dává na odiv i na talíři (věděli jste například, že někdo jí zlato?). A když není potravin dost, může to spustit revoluci (třeba tu Velkou francouzskou). Díky vaření se můžete stát superstar s miliony followerů. A prostřednictvím ochutnávání místního jídla často poznáte novou zemi lépe než s turistickým průvodcem. Autorka využila svoje gastronomické znalosti a sepsala komplexní naučnou knížku o jídle určenou dětem. Kromě jiného v ní zjistíte, kdo vymyslel čokoládu, jak vypadala první lednička nebo proč lidé z horských oblastí vaří na celém světě podobně. Bez jídla to nejde. A pokud chcete porozumět tomu, jak jídlo mnohostranně formuje lidský život, nejde to ani bez téhle knížky. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1