Počet záznamů: 1  

Zpracování masa & domácí zabijačka

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Altera, Jiří - Autor
    Upravené druhé vydání - 246 stran : ilustrace ; 24 cm
    ISBN 978-80-88306-30-6
      Alterová, Libuše - Autor   Kameník, Josef - Jiná role
     masné výrobky  zpracování masa  domácí zabijačka
     příručky  kuchařské recepty
    SignaturaC 424.743
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Masitá jídla
    Zpracování masa & domácí zabijačka
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 424.743   

    Údaje o názvuZpracování masa & domácí zabijačka / Jiří Altera, Libuše Alterová ; pro nové vydání aktualizoval Josef Kameník
    Variantní názvyZpracování masa a domácí zabijačka
    Záhlaví-jméno Altera, Jiří (Autor)
    Údaje o vydáníUpravené druhé vydání
    NakladatelPraha : Profi Press s.r.o., 2024
    Fyz.popis246 stran : ilustrace ; 24 cm
    ISBN978-80-88306-30-6
    Číslo nár. bibl.cnb003661334
    Dal.odpovědnost Alterová, Libuše (Autor)
    Kameník, Josef (Jiná role)
    Předmět.hesla masné výrobky * zpracování masa * domácí zabijačka
    Forma, žánr příručky * kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 637.5+664.91/.95 , 637.513.11 , 637.5.03 , (083.12) , (035)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Masitá jídla
    Druh dok.KNIHY
    Zpracování masa & domácí zabijačka
    Příručka pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o mase i možnostech jeho zpracování, rozšířit svůj sortiment výrobků či jen si v domácích podmínkách zkusit něco nového. Kniha srozumitelně popisuje vlastnosti masa i pochody, které v něm probíhají. Ty ovlivňují nejen kvalitu, konzistenci, chuť i vůni masa, ale také pokrmů a výrobků z něj připravených. Podrobně se věnuje i surovinám, zařízením a postupům používaným při zpracování masa (jatečnictví, bourání a vykosťování masa, používaným obalům) a jeho uchovávání (tepelné opracování, solení, uzení). Přínosný je podrobný tabulkový přehled nejrůznějších závad a jejich příčin, které mohou vznikat při porážení, opracování masa i přípravě masných výrobků. Důležitá kapitola se věnuje domácí zabijačce prasete a přípravě zabijačkových výrobků. Závěrečná část knihy přináší receptury a postupy přípravy různých druhů masných výrobků (jaternic, jelítek, tlačenek, játrových výrobků, párků, klobás, salámů měkkých i trvanlivých, uzených mas, masových konzerv). Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.