Počet záznamů: 1
Zpracování masa & domácí zabijačka
Altera, Jiří - Autor
Upravené druhé vydání - 246 stran : ilustrace ; 24 cm
ISBN 978-80-88306-30-6
Alterová, Libuše - Autor Kameník, Josef - Jiná role
masné výrobky zpracování masa domácí zabijačka
příručky kuchařské receptySignatura C 424.743 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Masitá jídla Údaje o názvu Zpracování masa & domácí zabijačka / Jiří Altera, Libuše Alterová ; pro nové vydání aktualizoval Josef Kameník Variantní názvy Zpracování masa a domácí zabijačka Záhlaví-jméno Altera, Jiří (Autor) Údaje o vydání Upravené druhé vydání Nakladatel Praha : Profi Press s.r.o., 2024 Fyz.popis 246 stran : ilustrace ; 24 cm ISBN 978-80-88306-30-6 Číslo nár. bibl. cnb003661334 Dal.odpovědnost Alterová, Libuše (Autor)
Kameník, Josef (Jiná role)
Předmět.hesla masné výrobky * zpracování masa * domácí zabijačka Forma, žánr příručky * kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 637.5+664.91/.95 , 637.513.11 , 637.5.03 , (083.12) , (035) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Masitá jídla Druh dok. KNIHY Příručka pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o mase i možnostech jeho zpracování, rozšířit svůj sortiment výrobků či jen si v domácích podmínkách zkusit něco nového. Kniha srozumitelně popisuje vlastnosti masa i pochody, které v něm probíhají. Ty ovlivňují nejen kvalitu, konzistenci, chuť i vůni masa, ale také pokrmů a výrobků z něj připravených. Podrobně se věnuje i surovinám, zařízením a postupům používaným při zpracování masa (jatečnictví, bourání a vykosťování masa, používaným obalům) a jeho uchovávání (tepelné opracování, solení, uzení). Přínosný je podrobný tabulkový přehled nejrůznějších závad a jejich příčin, které mohou vznikat při porážení, opracování masa i přípravě masných výrobků. Důležitá kapitola se věnuje domácí zabijačce prasete a přípravě zabijačkových výrobků. Závěrečná část knihy přináší receptury a postupy přípravy různých druhů masných výrobků (jaternic, jelítek, tlačenek, játrových výrobků, párků, klobás, salámů měkkých i trvanlivých, uzených mas, masových konzerv). Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1