Počet záznamů: 1
Jak ochutnávat kávu
Easto, Jessica - Autor
První vydání - 190 stran : barevné ilustrace ; 19 cm
ISBN 978-80-247-2451-5
Matuška, Jan - Překladatel
káva chuť smyslové vnímání
příručkySignatura C 423.249 Umístění 663.9 - Kakao. Čokoláda. Káva. Čaj. Tabák Unifikovaný název How to taste coffee. Česky Údaje o názvu Jak ochutnávat kávu : rozvíjejte své senzorické schopnosti a vychutnejte si každý šálek naplno / Jessica Easto ; z anglického originálu How to taste coffee přeložil Jan Matuška Záhlaví-jméno Easto, Jessica (Autor) Údaje o vydání První vydání Nakladatel Praha : Grada Publishing, 2024 Fyz.popis 190 stran : barevné ilustrace ; 19 cm ISBN 978-80-247-2451-5 Kč 349,00 Číslo nár. bibl. cnb003632908 Poznámky Terminologický slovník Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík Dal.odpovědnost Matuška, Jan (Překladatel)
Předmět.hesla káva * chuť * smyslové vnímání Forma, žánr příručky Konspekt 663 - Průmysl nápojů. Kvasný průmysl. Průmysl pochutin MDT 663.93 , 612.87 , 612.821.8 , (035) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 663.9 - Kakao. Čokoláda. Káva. Čaj. Tabák Druh dok. KNIHY Odbornice na domácí přípravu kávy a autorka knihy Manuál pro milovníka kávy vás zavede do širokého světa chutí tohoto tmavého nápoje. Už jste si někdy koupili kávu založenou na lahodných chuťových tónech – lesní ovoce, mléčná čokoláda, lískový ořech – a nic z toho jste ve svém šálku nenašli? Mezi milovníky kávy je to běžná zkušenost. V dnešní době může vysoce kvalitní káva chutnat na všechny způsoby, a to díky technikám pražení, které pomáhají vyniknout kvalitám zrn. Kromě této charakteristické chuti kávy můžete ve svém šálku skutečně najít náznaky ovoce, čokolády a ořechů – stačí jen trocha znalostí, trocha cviku a schopnost zpomalit a ochutnávat. Autorka bestsellerů Jessica Easto vysvětluje, proč nejsou chuťové tóny u kávy vždy tak jednoduché jako u jiných nápojů, jako je víno, pivo a lihoviny. Dozvíte se, jak kávu vnímají naše smysly, co vytváří a ovlivňuje její chuť a jak procvičovat své senzorické dovednosti pomocí stejných nástrojů jako profesionálové baristé. Díky devatenácti cvičením, která vám pomohou identifikovat a mluvit o tom, co ochutnáváte, získáte „rozvinutější patro“, lepší schopnost vybrat si kávu, kterou si zamilujete, a lepší porozumění všem nuancím skrytým v malých zrnkách. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1