Počet záznamů: 1  

Pláč slz

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Bosák, Michal, 1966- - Autor
    Druhé rozšířené vydání - 67 stran : ilustrace ; 19 cm
    ISBN 978-80-908698-0-6
      Černý, Albín.
     česká poezie
    SignaturaC 421.503
    Pláč slz
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( region )jen prezenčněC 421.503 P   

    Údaje o názvuPláč slz : funerálního romantika Albína Černého / Michal Bosák
    Variantní názvyPláč slz funerálního romantika Albína Černého
    Záhlaví-jméno Bosák, Michal, 1966- (Autor)
    Údaje o vydáníDruhé rozšířené vydání
    NakladatelV Bechyni : B, 2024
    Fyz.popis67 stran : ilustrace ; 19 cm
    ISBN978-80-908698-0-6
    Číslo nár. bibl.cnb003606725
    PoznámkyÚdaj o vydání je chybný, správně má být: 1. vydání ; označení druhé vydání v tiráži vyjadřuje návaznost na dílo Funerální romantik
    Dal.odpovědnostNavazuje na:  Černý, Albín. Funerální romantik
    Forma, žánr česká poezie
    Konspekt821.162.3-1 - Česká poezie
    MDT 821.162.3-1 , (0:82-1)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Pláč slz
    Soubor básnických textů bechyňského keramika Michala Bosáka je rozšířenou edicí poetických etud, které údajně pocházejí z pera „funerálního romantika Albína Černého".Autor se opět situuje do role dekadentního sladkobolného poety, který uvažuje o světě s jakýmsi pohřebním smíchem na rtech, přičemž se nevyhýbá jízlivému, až škodolibému pohledu na život kolem sebe, odměřovaného v přesných dávkách zjemnělé necitelnosti. Motiv znechucení z lidského bytí se stává jedním ze stěžejních témat, opakuje se hned v několika obměnách, když je třeba tématem zhrzená láska, rozčarování nebo nostalgické hospodské rozjímání. Přesto však nelze těmto veršům upřít hravost i svěžest či temný romantický nádech, který dokáže občas překrýt i mraky zklamání či úzkostných frustrací. Zdroj anotace: NK ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.