Počet záznamů: 1
Szabo, Christian, 1985- - Autor
Vydání první - 227 stran : barevné ilustrace ; 23 cm
ISBN 978-80-257-4443-7
Klyuykov, Alexey, - Ilustrátor
9.-20. století
dějiny gastronomie česká jídla stravování potraviny
populárně-naučné publikaceSignatura C 421.492 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Česká kuchyně Údaje o názvu Evoluce českého jídla / Christian Szabo ; ilustrace Alexey Klyuykov Záhlaví-jméno Szabo, Christian, 1985- (Autor) Údaje o vydání Vydání první Nakladatel Praha : Argo, 2024 Fyz.popis 227 stran : barevné ilustrace ; 23 cm ISBN 978-80-257-4443-7 Číslo nár. bibl. cnb003612755 Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografické odkazy Dal.odpovědnost Klyuykov, Alexey, 1983- (Ilustrátor)
Předmět.hesla 9.-20. století * dějiny gastronomie - Česko - 9.-20. století * česká jídla - 9.-20. století * stravování - Česko - 9.-20. století * potraviny Forma, žánr populárně-naučné publikace Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641/642(091) , 641.56(=162.3) , 640 , 663/664 , (437.3) , (0.062) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Česká kuchyně Druh dok. KNIHY Již před řadou let začal autor v Praze organizovat kulinární exkurze. Jedna z prvních otázek, na kterou se totiž turisté po příchodu do Česka většinou ptali a ptají, je: Co je typické české jídlo? Jak se ukázalo, odpověď vůbec není jednoduchá! A tak autor prostudoval desítky knih spojených s historií jídla. Časem si uvědomil, že ani místní, natož turisté, o historii českého jídla moc nevědí. Proto vznikla tato kniha. Najdete v ní informace, které by měly zpochybnit stereotypy o české kuchyni, inspirovat kuchaře při vytváření moderní české kuchyně a hlavně pobavit, protože pevně doufáme, že příběh historie českého jídla vás zaujme stejně jako nás. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBUNačítání…
Počet záznamů: 1