Počet záznamů: 1  

Zbývá šedesát sklizní

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Lymbery, Philip, 1965- - Autor
    Vydání první - 339 stran
    ISBN 978-80-7696-012-1
      Drewsová, Kateřina, - Překladatel
     zemědělství  ekologické zemědělství  potravinářský průmysl  udržitelná spotřeba a výroba  udržitelný rozvoj  udržitelný život  ochrana životního prostředí  ochrana živé přírody
     populárně-naučné publikace
    SignaturaC 420.323
    Umístění 502.1 - Ochrana přírody. Udržitelný rozvoj. Ekologická politika
    Zbývá šedesát sklizní
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 420.323   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) vypůjčeno (do 04.12.2024)C 420.323 a   

    Unifikovaný název Sixty harvest left. Česky
    Údaje o názvuZbývá šedesát sklizní : jak dospět k budoucnosti šetrné k přírodě / Phillip Lymbery ; přeložila Kateřina Drewsová
    Záhlaví-jméno Lymbery, Philip, 1965- (Autor)
    Údaje o vydáníVydání první
    NakladatelPraha : Práh, 2024
    Fyz.popis339 stran
    ISBN978-80-7696-012-1
    Číslo nár. bibl.cnb003603897
    PoznámkyPřeloženo z angličtiny
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografické odkazy, bibliografii a rejstřík
    Dal.odpovědnost Drewsová, Kateřina, 1965- (Překladatel)
    Předmět.hesla zemědělství - environmentální aspekty * ekologické zemědělství * potravinářský průmysl * udržitelná spotřeba a výroba * udržitelný rozvoj * udržitelný život * ochrana životního prostředí * ochrana živé přírody
    Forma, žánr populárně-naučné publikace
    Konspekt502 - Životní prostředí a jeho ochrana
    MDT 316.728:502.1 , 502.131.1 , 502/504 , 502.172 , 502.17 , [330.567.2+338.3]:502.1 , 663/664 , 631.147 , 63 , (0.062)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru502.1 - Ochrana přírody. Udržitelný rozvoj. Ekologická politika
    Druh dok.KNIHY
    Zbývá šedesát sklizní
    S českou předmluvou půdního biologa a ekologa Ladislava Mika Kniha Zbývá šedesát sklizní, jejíž název vychází z mrazivého varování OSN, že světovou půdu můžeme ztratit během jediného lidského života, odhaluje, jak potravinářský průmysl ohrožuje planetu. Jednoduše řečeno, bez půdy nebudou potraviny - konec hry. A času ubývá. Philip Lymbery, mezinárodně uznávaný autor knih Farmgedon a Mrtvá zóna, cestuje z Velké Británie do Itálie, z Brazílie do Gambie a do USA, vydává se do zákulisí průmyslového zemědělství a konfrontuje velké zemědělsko-průmyslové podniky zvané „Big Ag“ s tím, že megafarmy, chemikálie a klece se zvířaty ničí krajinu a zemědělskou půdu a ohrožují vzduch, který dýcháme, vodu, kterou pijeme, potraviny, které jíme, a přírodu, které si tolik ceníme. Při svém pátrání však Lymbery nachází i naději, a to u průkopníků, kteří bojují za oživení krajiny, přehodnocují metody zemědělského hospodaření, znovuobjevují tradiční techniky a vyvíjejí nové technologie, abychom byli schopni uživit neustále rostoucí světovou populaci. Poutavá a přesvědčivá kniha Zbývá šedesát sklizní nejen ukazuje, proč jsou budoucí sklizně důležitější než kdykoli předtím, ale také odhaluje, jak můžeme naši planetu ozdravit a zajistit budoucnost šetrnou k přírodě. Philip Lymbery je ředitelem mezinárodní organizace Compassion in World Farming, zabývající se ochranou hospodářských zvířat. Zastával a stále zastává přední úlohu v mnoha reformách týkajících se podmínek chovu hospodářských zvířat, včetně celoevropského zákazu používání individuálních úzkých kotců pro telata a holých bateriových klecí pro slepice. V čele organizace se podílel na navázání spolupráce s více než tisíci potravinářskými společnostmi po celém světě, což vede ke skutečnému zlepšení života více než dvou miliard hospodářských zvířat každý rok. Jeho první knihu Farmagedon zařadil deník The Times na seznam „Kniha roku“ a jeho druhý titul Mrtvá zóna (vydal Práh, 2019) vybral deník Daily Mail do seznamu „knih, které si musíte přečíst“. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.