Počet záznamů: 1  

Do neznáma

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Ramsay, Gordon, 1966- - Autor
    První české vydání - 367 stran : barevné ilustrace, portréty
    ISBN 978-80-276-0762-4
      Moravcová, Stanislava, - Překladatel
     jídla  gastronomie
     kuchařské recepty  fotografické publikace
    SignaturaB 61.446
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Do neznáma
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 25.11.2024)B 61.446   

    Unifikovaný název Gordon Ramsay's Uncharted. Česky
    Údaje o názvuDo neznáma : kulinární dobrodružství se 60 recepty z celé zeměkoule / Gordon Ramsay ; z anglického originálu Gordon Ramsay's Uncharted přeložila Stanislava Moravcová ml.
    Záhlaví-jméno Ramsay, Gordon, 1966- (Autor)
    Údaje o vydáníPrvní české vydání
    Nakladatel[Praha] : Slovart, 2023
    Fyz.popis367 stran : barevné ilustrace, portréty
    ISBN978-80-276-0762-4
    Číslo nár. bibl.cnb003581905
    PoznámkyObsahuje rejstřík. Na obálce uvedeno: Znáte z National Geographic
    Dal.odpovědnost Moravcová, Stanislava, 1976- (Překladatel)
    Předmět.hesla jídla - země světa * gastronomie - země světa
    Forma, žánr kuchařské recepty * fotografické publikace
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT (100) , 641/642 , 641.55 , (084.12) , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Druh dok.KNIHY
    Do neznáma
    Ve své nové knize Gordon Ramsay popisuje z kulinárního hlediska 21 míst celého světa, která navštívil v rámci natáčení pořadu Do neznáma pro National Geographic. Pozornost přitom věnuje tamním surovinám a kuchařským postupům, do nichž ho zasvěcují místní šéfkuchaři a odborníci. Cesty za poznáním jsou to vpravdě dobrodružné - Gordon se na vlastní kůži potápí pro mořské plody, připravuje jídlo v zemní peci, ochutnává červy nebo pálivé nakládané ovoce a zeleninu… Každá kapitola má pestrý fotografický doprovod a nechybějí ani předpisy na pokrmy související s jednotlivými destinacemi. Mezi šedesátkou receptů najdete třeba hovězí krátká žebra dušená s kořením ras al-hánút z marockých hor, peruánské anticuchos (špízky) z hovězí svíčkové, vepřové pandi karí z indického Kodagu, batátové chlebové placky z Nového Zélandu, mole coloradito z mexické Oaxacy, sladkokyselou sumčí polévku z Laosu, sivena obrovského ožehnutého na pánvi z amerického Michiganu či humra thermidor z Maine. Vydejte se s Gordonem Ramsaym objevovat nové chuti! Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.