Počet záznamů: 1  

Zlatá klasika

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Pohlreich, Zdeněk, 1957- - Autor
    Vydání první - 169 stran : barevné ilustrace ; 26 cm
    ISBN 978-80-88440-05-5
     jídla
     kuchařské recepty
    SignaturaB 61.335
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Zlatá klasika
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 08.07.2024)B 61.335   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) vypůjčeno (do 04.09.2024)B 61.335 a   

    Údaje o názvuZlatá klasika : recepty prověřené časem / Pohlreich
    Záhlaví-jméno Pohlreich, Zdeněk, 1957- (Autor)
    Údaje o vydáníVydání první
    NakladatelPraha : Sevruga, 2023
    Fyz.popis169 stran : barevné ilustrace ; 26 cm
    ISBN978-80-88440-05-5 Kč 499.00
    Číslo nár. bibl.cnb003548640
    PoznámkyObsahuje rejstřík
    Předmět.hesla jídla
    Forma, žánr kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641.55 , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Druh dok.KNIHY
    Zlatá klasika
    Zlatá klasika – to jsou recepty na jídla, která se v naší zemi těší té největší oblibě a považujeme je za nedílnou součást české kuchyně. Jde stále z většiny o to nejlepší z české klasiky, ale také jsem zahrnul klasické recepty, které jsme s radostí adoptovali po cestách do Řecka, Chorvatska, Itálie, Asie nebo Ameriky a pojali je za vlastní. Najdete v ní třeba recepty na všemi milovanou pečenou kachnu, vepřové vrabce, řízky, segedín, sekanou, svíčkovou, hovězí líčka, buchtičky s vanilkovým krémem, šišky s mákem, ale i burger, špagety aglio olio, špagety carbonara, Kung pao, kuře Tikka, čevabčiči, lososa s remuládou, srbské rizoto, italské rizoto, fish & chips, carpaccio, řecký salát, caesar salát, tzatziki, caprese… a všechno, na co máte právě teď zrovna chuť. Vždycky jsem říkal, že je mi bližší být pěšákem klasiky než inovátorem a za každou cenu tvůrcem něčeho, co už je dávno objevené. Je tomu tak dodnes a za ty roky v gastronomii moc dobře vím, která jídla z restauračních lístků mizí jako první. Když kniha vznikala, měli jsme na paměti hlavně to, aby byla jednoduchá pro orientaci i ve stylu prezentace. Je jednoznačně zaměřená na domácí vaření a tradiční postupy, kde je nejdůležitější, jak to chutná. Je realistická a proveditelná. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.