Počet záznamů: 1  

Dietní vaření


  1.  Gjuričová, Jiřina, 1908- - Autor
    Praha : Rada žen : 1949 Ústř. čs. hospodyň, [distributor], - 203 s. : il.
    Knihy pro ženy ;
             
    Údaje o názvuDietní vaření / Jiřina Gjurićová ; předml. [naps.] Josef Charvát
    Záhlaví-jméno Gjuričová, Jiřina, 1908- (Autor)
    Vyd.údajePraha : Rada žen : 1949 Ústř. čs. hospodyň, [distributor],
    Fyz.popis203 s. : il.
    Číslo nár. bibl.cnb000675738
    Edice Knihy pro ženy
    PoznámkyK DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii a rejstřík
    Předmět.hesla výživa člověka * dieta * nemoci * příprava pokrmu * vaření
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Význam jednotlivých složek potravy. Složení denní potravy. Kuchyňská příprava potravin. Jednotlivé skupiny potravin a jejich význam v dietetice. Dietní vaření. Některá jeho všeobecná pravidla. Diety: tekuté,kašovité,přichorobáchtrávících ústrojí, chorobách ledvinových, srdečních a oběhu krevního, ústrojí močového, chorobách krevních, výměny látkové, reumatismu, horečnatých onemocněních. Strava tuberkulosních. Alergie. Dietnípředpisy.Obsahjednotlivýchsoučástek stravy v normálním množství a změny při různých dietách. Podávání jídla nemocnému. Věcný rejstřík. Literatura. Zdroj anotace: NKP
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.