Počet záznamů: 1  

Národní armáda za francouzské buržoasní revoluce (1789-1794)


  1.  Soboul, Albert, 1914-1982 - Autor
    1. vyd. - Praha : Rovnost, 1951 - 94 s. : obr.
    Socialistická věda ;
     armáda  francouzská revoluce (1789-1794 : Francie)  národní hnutí  dobrovolecká vojska
     monografie
    Národní armáda za francouzské buržoasní revoluce (1789-1794)
    Údaje o názvuNárodní armáda za francouzské buržoasní revoluce (1789-1794) / Albert Soboul ; [z francouzského originálu přeložila Jitka Kalusová za spolupráce Václava Jílka ; chronologický přeehled a rejstřík vypracoval Václav Jílek]
    Záhlaví-jméno Soboul, Albert, 1914-1982 (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : Rovnost, 1951
    Fyz.popis94 s. : obr.
    Číslo nár. bibl.cnb000504616
    Edice Socialistická věda
    PoznámkyK DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ
    PoznámkyChronologie: s. 87-88
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstříky
    OriginálArmée nationale sous la Révolution (1789-1794)
    Předmět.hesla armáda - Francie * francouzská revoluce (1789-1794 : Francie) * národní hnutí * dobrovolecká vojska
    Forma, žánr monografie
    Konspekt94(44/449.49) - Dějiny Francie a Monaka
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Národní armáda za francouzské buržoasní revoluce (1789-1794)
    V historické studii je vylíčen rozklad francouzské žoldnéřské armády, která byla oporou feudálního řádu, vznik buržoasní národní gardy a poté, v době ohrožení země a vymožeností revoluce, vytvoření revoluční národní armády z širokých mas francouzského lidu. Autor ukazuje, že tato armáda, úzce spjatá s pracujícími vrstvami, dokázala čelit nepříteli a uhájit Francii i revoluci přes krajně nepříznivé podmínky, a to díky své neotřesené morálce, podporované nadšením a hrdinstvím nejširších lidových vrstev. Zdroj anotace: NKP
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.