Počet záznamů: 1  

Chyť toho králíka

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Bastašić, Lana, 1986- - Autor
    První vydání - 219 stran ; 20 cm
    ISBN 978-80-257-3987-7
      Novosad, Jakub, - Překladatel
     bosenské romány
    SignaturaC 411.450
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Čtyři Dvory k vypůjčeníC 411.450 ČD   
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 411.450   
    Na Sadech - dospělé ( beletrie ) vypůjčeno (do 10.06.2024)C 411.450 a   

    Unifikovaný název Uhvati zeca. Česky
    Údaje o názvuChyť toho králíka / Lana Bastašić ; přeložil Jakub Novosad
    Záhlaví-jméno Bastašić, Lana, 1986- (Autor)
    Údaje o vydáníPrvní vydání
    NakladatelPraha : Argo, 2022
    Fyz.popis219 stran ; 20 cm
    ISBN978-80-257-3987-7
    Číslo nár. bibl.cnb003478563
    PoznámkyPřeloženo ze srbochorvatšiny
    Dal.odpovědnost Novosad, Jakub, 1985- (Překladatel)
    Forma, žánr bosenské romány
    Konspekt821.163 - Jihoslovanské literatury
    MDT 821.163(497.6)-31 , (0:82-31)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Román rekonstruuje přátelství dvou bosenských žen, které byly od mala nerozlučné, než se mezi nimi všechno bolestně pokazilo.Už dvanáct let se neviděly, když Saře žijící nyní v Dublinu zavolá bývalá kamarádka Lejla s prosbou, aby ji z Mostaru odvezla do Vídně. Je tam prý její od války nezvěstný bratr Armin. Během dlouhé jízdy napříč Balkánem k sobě znovu hledají cestu. Návrat domů vyplaví dlouho potlačované vzpomínky na dětství a dospívání ve válkou poznamenané zemi. Sara se nečekaně propadne do krajiny, v níž se osobní vzpomínky a prožitky prolínají s poválečnou balkánskou realitou. Kniha, v níž se zrcadlí inspirace Alenkou v říši divů, ale i Conradovým Srdcem temnoty, působivě ukazuje, že i sdílená realita může být dvěma různými lidmi vnímána úplně jinak a co to pro mezilidské vztahy znamená. Zdroj anotace: NKP
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.