Počet záznamů: 1
Ferrarová, Eva, 1953- - Autor
1. vydání - 238 stran : barevné ilustrace, mapy, faksimile ; 24 cm
ISBN 978-80-266-1629-0
antropologie jídla stravování stravovací zvyky gastronomie potraviny udržitelný rozvoj
monografieSignatura C 420.567 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Údaje o názvu Jídlo pro radost : proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme / Eva Ferrarová Záhlaví-jméno Ferrarová, Eva, 1953- (Autor) Údaje o vydání 1. vydání Nakladatel V Brně : Edika, 2021 Fyz.popis 238 stran : barevné ilustrace, mapy, faksimile ; 24 cm ISBN 978-80-266-1629-0 Kč 399,00 Číslo nár. bibl. cnb003326769 Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy Předmět.hesla antropologie jídla * stravování - sociální aspekty * stravovací zvyky - kulturní aspekty * gastronomie * potraviny * udržitelný rozvoj Forma, žánr monografie Konspekt 39 - Kulturní antropologie. Etnologie. Etnografie MDT 39:641/642 , 613.2 , 304 , 392.81 , 316.72/.75 , 641/642 , 663/664 , 502.131.1 , (048.8) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Autorka se zabývá antropologií jídla a v této knize čtenáře srozumitelnou formou seznamuje se zajímavými poznatky z tohoto oboru.V knize čtenář najde dostatek informací, aby pochopil minulost a přítomnost vztahu člověka k jídlu, třeba proč se bráníme neznámým jídlům, proč si oblíbíme některá jídla, čtenář se seznámí s rituály spojenými s jídlem. Autorka naznačuje možná řešení palčivých problémů, před kterými lidstvo stojí, jako např. co budeme jíst, až sníme všechno, co nyní máme k dispozici. Zdroj anotace: Městská knihovna v PrazeNačítání…
Počet záznamů: 1