Počet záznamů: 1  

Doudlebsko v kuchyni a u stolu

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Šimánek, Jan, 1981- - Autor
    Vydání první - 249 stran, 16 stran obrazových příloh : ilustrace, portréty ; 21 cm
    ISBN 978-80-88030-57-7
     stravovací zvyky
     Doudlebsko (Česko)
     monografie  kuchařské recepty
    SignaturaC 403.857
    Umístění 392 - Zvyky v soukromém životě
    Doudlebsko v kuchyni a u stolu
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 06.12.2024)C 403.857   
    Lidická ( region )jen prezenčněC 403.857 P   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 403.857 a   
    Rožnov k vypůjčeníC 403.857 R   
    Vltava k vypůjčeníC 403.857 Va   

    Údaje o názvuDoudlebsko v kuchyni a u stolu : lidová strava z jihu Čech / Jan Šimánek
    Záhlaví-jméno Šimánek, Jan, 1981- (Autor)
    Údaje o vydáníVydání první
    NakladatelČeské Budějovice : Bohumír Němec - Veduta, 2021
    Fyz.popis249 stran, 16 stran obrazových příloh : ilustrace, portréty ; 21 cm
    ISBN978-80-88030-57-7
    Číslo nár. bibl.cnb003364876
    PoznámkyMapy na předsádkách. Slovníček
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
    Jazyková pozn.Německé resumé
    Předmět.hesla stravovací zvyky - Česko * Doudlebsko (Česko)
    Forma, žánr monografie * kuchařské recepty
    Konspekt392 - Zvyky, mravy, obyčeje v soukromém životě
    MDT (083.12) , (437.3) , 392.81 , (437.319) , (048.8)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru392 - Zvyky v soukromém životě
    Druh dok.KNIHY
    Odkazy (2) - ČLÁNKY
    Doudlebsko v kuchyni a u stolu
    Kniha pojednává o lidové stravě v národopisném regionu Doudlebska, který se rozkládá mezi Českými Budějovicemi, Českým Krumlovem, Kaplicí a Trhovými Sviny.Autor líčí nejen podobu selského jídelníčku před sto a více lety, ale i jak vypadaly staré kuchyně a topeniště, jaké plodiny se v minulosti pěstovaly, jak lidé přežívali období hladu a válek, jak se vařilo na farách a panských sídlech, o svatbách a o posvíceních nebo jak probíhalo pečení chleba, nakládání zelí či zabijačka prasete. Závěrečná kapitola přináší rovněž skutečné recepty na některá jídla. Čtenáři tak vyvstává před očima poutavý a přitom reálný obraz všedního života jihočeského venkova v 19. a 20. století. Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.