Počet záznamů: 1
Šimánek, Jan, 1981- - Autor
Vydání první - 249 stran, 16 stran obrazových příloh : ilustrace, portréty ; 21 cm
ISBN 978-80-88030-57-7
stravovací zvyky
Doudlebsko (Česko)
monografie kuchařské receptySignatura C 403.857 Umístění 392 - Zvyky v soukromém životě Údaje o názvu Doudlebsko v kuchyni a u stolu : lidová strava z jihu Čech / Jan Šimánek Záhlaví-jméno Šimánek, Jan, 1981- (Autor) Údaje o vydání Vydání první Nakladatel České Budějovice : Bohumír Němec - Veduta, 2021 Fyz.popis 249 stran, 16 stran obrazových příloh : ilustrace, portréty ; 21 cm ISBN 978-80-88030-57-7 Číslo nár. bibl. cnb003364876 Poznámky Mapy na předsádkách. Slovníček Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík Jazyková pozn. Německé resumé Předmět.hesla stravovací zvyky - Česko * Doudlebsko (Česko) Forma, žánr monografie * kuchařské recepty Konspekt 392 - Zvyky, mravy, obyčeje v soukromém životě MDT (083.12) , (437.3) , 392.81 , (437.319) , (048.8) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 392 - Zvyky v soukromém životě Druh dok. KNIHY Odkazy (2) - ČLÁNKY Kniha pojednává o lidové stravě v národopisném regionu Doudlebska, který se rozkládá mezi Českými Budějovicemi, Českým Krumlovem, Kaplicí a Trhovými Sviny.Autor líčí nejen podobu selského jídelníčku před sto a více lety, ale i jak vypadaly staré kuchyně a topeniště, jaké plodiny se v minulosti pěstovaly, jak lidé přežívali období hladu a válek, jak se vařilo na farách a panských sídlech, o svatbách a o posvíceních nebo jak probíhalo pečení chleba, nakládání zelí či zabijačka prasete. Závěrečná kapitola přináší rovněž skutečné recepty na některá jídla. Čtenáři tak vyvstává před očima poutavý a přitom reálný obraz všedního života jihočeského venkova v 19. a 20. století. Zdroj anotace: Městská knihovna v PrazeNačítání…
Počet záznamů: 1