Počet záznamů: 1
Sýry na vašem stole
Paul-Prößler, Ute - Autor
1. vyd. - Praha : Albatros, 2005 - 191 s. : barev. il., faksim. ; 25 cm
ISBN 80-00-01546-3
Albatros Plus ;
Döbbelin, Hans Joachim - Fotograf
sýrová jídla
kuchařské receptySignatura C 399.958 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Údaje o názvu Sýry na vašem stole : 72 receptů / Ute Paul-Prösslerová ; s exkluzivními fotografiemi Hanse Joachima Döbbelina ; [z německého originálu ... přeložila Jana Grégrová] Záhlaví-jméno Paul-Prößler, Ute (Autor) Údaje o vydání 1. vyd. Vyd.údaje Praha : Albatros, 2005 Fyz.popis 191 s. : barev. il., faksim. ; 25 cm ISBN 80-00-01546-3 Číslo nár. bibl. cnb001533709 Edice Albatros Plus ; 55 Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografické odkazy a rejstřík Originál Käse Dal.odpovědnost Döbbelin, Hans Joachim (Fotograf)
Předmět.hesla sýrová jídla Forma, žánr kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.55:637.3 , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY V antice byl sýr nazýván "darem bohů" - labužníci ve starém Římě připravovali ve zvláštních sýrových kuchyních nebo dokonce udírenských dílnách až tucet druhů sýra všech tvrdostí a tvarů, a to i z oslího nebo koňského mléka. Toto kulinářské umění pak během následujících dvou tisíciletí evropské národy zdokonalily a rozvinuly tak, že se v dnešní době v nabídce sýrů těžko orientujeme. Přitom se z nich dá připravit jak nejprostší horalský pokrm, tak labužnické menu o několika chodech. Kniha vysvětluje rozdělení sýrů do základních skupin, popisuje jejich historii i taje výroby a obsahuje 72 zajímavých receptů ze všech končin Evropy s fotografiemi. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBUNačítání…
Počet záznamů: 1