Počet záznamů: 1  

Pohané a křesťané ve věku úzkosti


  1.  Dodds, Eric Robertson, 1893-1979 - Autor
    Praha : Petr Rezek, 1997 - 179 s., [1] složený l. obr. příl. : il. ; 20 cm
    ISBN 80-86027-08-2
     antická filozofie  rané křesťanství  helénismus  rané křesťanství
     studie
    Pohané a křesťané ve věku úzkosti
    Údaje o názvuPohané a křesťané ve věku úzkosti : přednášky přednesené na Queen's University v Belfastu v roce 1963 / E.R. Dodds
    Název na hřbetuPohané a křesťané
    Záhlaví-jméno Dodds, Eric Robertson, 1893-1979 (Autor)
    Vyd.údajePraha : Petr Rezek, 1997
    Fyz.popis179 s., [1] složený l. obr. příl. : il. ; 20 cm
    ISBN80-86027-08-2
    Číslo nár. bibl.cnb000286593
    PoznámkyK DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ
    PoznámkyPřeloženo z angličtiny
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
    OriginálPagan and Christian in an age of anxiety
    Předmět.hesla antická filozofie * rané křesťanství - vztahy - helénismus * helénismus - vztahy - rané křesťanství * rané křesťanství
    Forma, žánr studie
    Konspekt2 - Náboženství
    MDT 14(37/38) , 27-9"00" , 255.8 , (048.8)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Pohané a křesťané ve věku úzkosti
    Dodds zaměřuje svoji pozornost na období od nástupu Marka Aurelia po Konstantinovu konverzi, kdy byl hmotný úpadek nejhlubší a triumfovala nejistota. Pro myšlenkové postoje byl charakteristický přechod od tradičních starověkých koncepcí ke křesťanskému náboženství. Křesťanství totiž odstranilo dobovou nejistotu, neboť církev každé lidské bytosti zajistila základní společenské jistoty a dala naději na lepší život na onom světě. Odborně značně erudovaná práce nenáročnou formou zkoumá proměnu myšlenkových systémů, jež spoluurčovaly společenský vývoj v období rozkladu antického světa. Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.