Počet záznamů: 1
Ly, Linda, 1980- - Autor
Vydání první - 192 stran : ilustrace ; 26 cm
ISBN 978-80-87529-61-4
Taylor, Will - Fotograf Štrbová, Denisa - Překladatel
zelenina zeleninová jídla minimalizace odpadů
příručky kuchařské receptySignatura B 59.134 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Zeleninová jídla Unifikovaný název No waste vegetable cookbook. Česky Údaje o názvu Recepty se zeleninou beze zbytků : jak při přípravě jídla využít celou rostlinu / Linda Ly ; s fotografiemi Willa Taylora ; z anglického originálu No waste vegetable cookbook... přeložila Denisa Štrbová Záhlaví-jméno Ly, Linda, 1980- (Autor) Údaje o vydání Vydání první Nakladatel Praha : Alpha Book, 2020 Fyz.popis 192 stran : ilustrace ; 26 cm ISBN 978-80-87529-61-4 Číslo nár. bibl. cnb003310348 Poznámky Přeloženo z angličtiny. Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje internetové odkazy a rejstřík Dal.odpovědnost Taylor, Will (Fotograf)
Štrbová, Denisa (Překladatel)
Předmět.hesla zelenina * zeleninová jídla * minimalizace odpadů Forma, žánr příručky * kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.55:635.1/.8 , 628.3/.5-022.231 , 635.1/.8 , (035) , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Zeleninová jídla Druh dok. KNIHY Není už načase začít se chovat udržitelně i v oblasti vaření? Tato kuchařka vás prostřednictvím sezonních receptů, které využívají všechny jedlé části rostliny, provede dobrodružnou kulinářskou cestou přes kořeny, stonky, květy i semínka nejrůznější zeleniny. Autorka Linda Ly se s vámi podělí o nápadité návody, jak zpracovat celou zeleninu – od jednoduchého a chutného nakládání až po skvělá pesta. Tématy jednotlivých kapitol jsou: • rajčata a papriky • listová zelenina • hrášek a fazolky • cibule a stonky • kořeny a hlízy • melouny a tykve "Ať už rádi nakupujete na farmářských trzích, nebo se snažíte spotřebovat každý kousek zeleniny ze své zahrádky, díky této knize budete mít jídlo na talíři, a nikoli na kompostu! Zaujala mě myšlenka, že všechno, co máme k dispozici, bychom měli dokonale využít a zároveň si s tím vystačit, nebo se bez toho i obejít. Zejména mě oslovuje představa, že všechno kolem nás může být užitečné. A proto se mi tato kniha tak líbí. Mnoho Lindiných receptů využívá části zeleniny, které se často vyhazují, jako jsou listy rajčat nebo ředkviček či mrkvová nať. Kromě toho, že je to hospodárné, nás její recepty nabádají k objevování nových chutí a možností použít všechny jedlé části rostliny. Tato kniha zcela změní váš pohled na zeleninu." Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBUNačítání…
Počet záznamů: 1