Počet záznamů: 1
Učňová, Michaela - Autor
Vydání první - 202 stran : barevné ilustrace, portréty ; 26 cm
ISBN 978-80-7404-342-0
Edice ČT
česká jídla domácí hospodářství přírodní léčitelství lidové léčitelství
příručky kuchařské recepty obrazové publikaceSignatura B 59.041 Umístění 64 - Domácí hospodářství. Vaření. Hotelnictví Údaje o názvu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli 2 / Michaela Učňová Záhlaví-jméno Učňová, Michaela (Autor) Údaje o vydání Vydání první Nakladatel Praha : Česká televize, 2020 Fyz.popis 202 stran : barevné ilustrace, portréty ; 26 cm ISBN 978-80-7404-342-0 Číslo nár. bibl. cnb003305114 Edice Edice České televize Poznámky Obsahuje rejstřík Předmět.hesla česká jídla * domácí hospodářství * přírodní léčitelství * lidové léčitelství Forma, žánr příručky * kuchařské recepty * obrazové publikace Konspekt 64 - Domácí hospodářství MDT 641.56(=162.3) , 64 , 615.83+615.89 , 615.89 , (035) , (083.12) , (084.11) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 64 - Domácí hospodářství. Vaření. Hotelnictví Druh dok. KNIHY Věčně živým tématem moderní doby jsou nejrůznější diety, výživné ingredience, zaručeně zdravé polotovary a moderní postupy úpravy potravin. Přitom stačí tak málo - strong> znovuobjevit životadárnou sílu přírodních produktů, tradic a umu našich předků a umět využívat bohatství nabízeného přírodou. /strong> /p> p style="text-align: justify"> Pojďte společně s moderátory Simonou, Terezou a Petrem objevovat pozapomenuté dovednosti našich babiček. Naučíte se s nimi připravovat kvalitní domácí pokrmy a produkty nezatížené zbytečnou chemií, osvojíte si léty prověřené tipy z domácího lékaře. br /> Upečete si sytý kváskový chléb, aniž byste potřebovali pec. Vyzkoušíte si králíka na medu, švestkové rozpeky nebo nakládaný sýr a možná budete překvapeni, jak jednoduchá jejich příprava ve skutečnosti je. Stejně jako třeba výroba domácí šťávy, protože ovoce bývá stále na dosah, nebo ořechového likéru anebo pampeliškové kávy či doma uvařeného piva. Seznámíte se s tradičními metodami nakládání, kvašení, louhování a konzervace. Dozvíte se mnoho rad z lidového léčitelství, protože bylinky mají stejnou sílu dnes jako před sto lety. Co pomáhá na nachlazení, jak správně provádět Priessnitzův zábal, čím ulevit atopické pokožce anebo co přiložit na namožené svaly. br /> Tato kniha vznikla podle divácky oblíbeného pořadu České televize a přináší nejen úspěšné návody a postupy z televizní obrazovky, ale i spoustu tipů a receptů navíc. Dopřejte si energii z darů přírody, připomeňte si důvtip našich babiček! /p> Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBUNačítání…
Počet záznamů: 1