Počet záznamů: 1  

Přetržená nit a jiné rané prózy

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Weiner, Richard, 1884-1937 - Autor
    Vydání první - 277 stran ; 22 cm
    ISBN 978-80-7438-235-2
      Jareš, Michal, - Autor doslovu, tiráže atd.
     české povídky
    SignaturaC 399.015
    Přetržená nit a jiné rané prózy
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 399.015   

    Údaje o názvuPřetržená nit a jiné rané prózy / Richard Weiner ; k vydání připravil, ediční poznámku a doslov napsal Michal Jareš
    Záhlaví-jméno Weiner, Richard, 1884-1937 (Autor)
    Údaje o vydáníVydání první
    NakladatelPraha : Dybbuk, 2020
    Fyz.popis277 stran ; 22 cm
    ISBN978-80-7438-235-2
    Číslo nár. bibl.cnb003274886
    Dal.odpovědnost Jareš, Michal, 1973- (Autor doslovu, tiráže atd.)
    Forma, žánr české povídky
    Konspekt821.162.3-3 - Česká próza
    MDT 821.162.3-32 , (0:82-32)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Přetržená nit a jiné rané prózy
    Souborné vydání juvenilních krátkých próz osobitého představitele českého literárního expresionismu. V souboru čtenář nalezne rukopisné, porůznu tištěné a pohromadě dosud vcelku knižně nevydané rané prozaické texty Richarda Weinera. Jedná se o jeho tvorbu vzniklou do roku 1913, tedy do doby autorova odchodu do Francie. Jako jistý bonus k těmto raným prózám přidáváme ještě dvě neznámé pohádky z pozdější doby. V mnohém tyto texty ukazují Weinera coby autora na rozhraní mnoha stylů, příběhů a věků — je představen částečně coby zadumaný symbolistický pozorovatel, stejně jako grandiózní vypravěč pitvorných stavů společnosti, ve které začíná stále výrazněji probublávat Freudova psychoanalýza, groteskní šílenství v době těsně před první světovou válkou i náznaky dusného, tíživého pre-existenciálního poznání moderní doby. Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.