Počet záznamů: 1
Z receptáře našich předků
Katovská, Jitka - Author
Vydání první - 135 stran : ilustrace (převážně barevné) ; 27 cm
ISBN 978-80-86894-54-6
Lisá, Katina, - Author Mačuda, Jiří, - Author Nemec, Claudia, - Author Nováková, Dana, - Author Skořepová, Markéta, - Author Smutná, Silva - Author Šuba, Josef, - Author Zvonařová, Alexandra - Author Maliňáková, Marie, - Translator Katovská, Jitka. Katovská, Jitka.
tradiční jídla tradiční jídla regionální jídla regionální jídla
kuchařské receptyCall number B 58.863 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Česká kuchyně Title statement Z receptáře našich předků : lidová strava čtyř regionů : Jižní Čechy, Jižní Morava, Vysočina, Dolní Rakousko = Aus den Rezeptbüchern unserer Vorfahren : traditionelle Küche in vier Regionen : Südböhmen, Südmähren, Vysočina, Niederösterreich / kolektiv autorů: Jitka Katovská, Katina Lisá, Jiří Mačuda, Claudia Nemec, Dana Nováková, Markéta Skořepová, Silva Smutná, Josef Šuba, Alexandra Zvonařová ; překlad: Marie Maliňáková Par.title Aus den Rezeptbüchern unserer Vorfahren Main entry-name Katovská, Jitka (Author) Edition statement Vydání první Publication Třebíč : Muzeum Vysočiny Třebíč, příspěvková organizace, 2020 Phys.des. 135 stran : ilustrace (převážně barevné) ; 27 cm ISBN 978-80-86894-54-6 National bibl. num. cnb003254838 Note 1000 výtisků Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii Language note Souběžný německý text Another responsib. Lisá, Katina, 1953- (Author)
Mačuda, Jiří, 1978- (Author)
Nemec, Claudia, 1967- (Author)
Nováková, Dana, 1960- (Author)
Skořepová, Markéta, 1985- (Author)
Smutná, Silva (Author)
Šuba, Josef, 1986- (Author)
Zvonařová, Alexandra (Author)
Maliňáková, Marie, 1972- (Translator)
Katovská, Jitka. Z receptáře našich předků
Katovská, Jitka. Z receptáře našich předků. Německy
Subj. Headings tradiční jídla - Česko * tradiční jídla - Rakousko * regionální jídla - Česko * regionální jídla - Rakousko Form, Genre kuchařské recepty Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 641.56-028.78 , 641.56-027.541 , (437.3) , (436) , (083.12) Country Česko Language čeština ; němčina Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Česká kuchyně Document kind BOOKS "Dvojjazyčná publikace Z receptáře našich předků / Aus den Rezeptbüchern unserer Vorfahren je jedním z výstupů dvouleté spolupráce etnografů čtyř regionů – Jižních Čech, Vysočiny, Jižní Moravy a Dolního Rakouska. Jejím cílem je přiblížit stravování našich předků nejen obvyklou výkladovou formou, ale především za pomoci konkrétních receptur a návodů. Čerpá z výsledků terénních výzkumů, ze vzpomínek pamětníků a zachycuje prostou lidovou stravu obyvatel venkova a menších měst na přelomu devatenáctého a první poloviny dvacátého století. Kniha v praktické kroužkové vazbě je rozdělena do šesti tematických oddílů, které odpovídají nejčastěji podávaným pokrmům a užívaným surovinám – polévky a zavářky, recepty ze zeleniny, luštěnin, obilí a hub, bramborové pokrmy, moučné pokrmy, masité pokrmy a omáčky, publikaci pak uzavírá poslední kapitola se svátečními pokrmy, pečivem a nápoji. Tato nově vydaná publikace zahrnuje celkem stovku receptů ze všech koutů česko-moravsko-rakouského příhraničí, které jsou kromě úvodního výkladového textu představeny a doplněny i obrázky zachycujícími některé popisované pokrmy či dobové vybavení kuchyní." In Z receptáře našich předků. Lidová strava čtyř regionů: Jižní Čechy – Jižní Morava – Vysočina – Dolní Rakousko. Kraj Vysočina [online]. [cit. 2021-6-22]. Dostupné z: https://www.kr-vysocina.cz/z-receptare-nasich-predku-lidova-strava-ctyr-regionu-jizni-cechy-jizni-morava-vysocina-dolni-rakousko/d-4104072 Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBUNačítání…
Počet záznamů: 1