Počet záznamů: 1  

Základy sdílení tepla


  1.  Michejev, Michail Aleksandrovič, 1902-1970 - Autor
    2. upr. vyd. - Praha : SNTL, 1953 - 382 s.
    Řada teoretické literatury
       sdílení tepla  termodynamika
    Základy sdílení tepla
    Údaje o názvuZáklady sdílení tepla / Michail Aleksandrovič Michejev
    Záhlaví-jméno Michejev, Michail Aleksandrovič, 1902-1970 (Autor)
    Údaje o vydání2. upr. vyd.
    Vyd.údajePraha : SNTL, 1953
    Fyz.popis382 s.
    ISBNKč 28.00
    Číslo nár. bibl.cnb000510272
    PoznámkyK DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ
    Předmět.hesla základy * sdílení tepla * termodynamika
    MDT 536.7
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Základy sdílení tepla
    Autor probírá sdílení tepla vedením, prouděním a sáláním. Zvláštní stati jsou věnovány přestupu tepla při vypařování kapaliny a při kondensaci, dále složitým případům sdílení tepla a jeho průchodu stěnami rovinnými, válcovými, kulovými a žebrovanými. Je pojednáno o nestacionárním sdílení tepla, o výpočtech výměníků tepla, o modelování tepelných zařízení a o methodách experimentálního studia sdílení tepla. Poslední kapitola se zabývá řešením různých úloh. Publikace je určena specialistům, kteří se zabývají protipožární a bezpečnostní problematikou. Vysvětluje metody a postup řešení stacionárního a nestacionárního vedení a prostupu tepla tělesy. Pozornost je věnována objasnění a matematickému vyjádření tepelného působení na povrch těles konvekcí a radiací. Publikace nemá nahradit rozsáhlejší příručky. Má přehledně nastínit strukturu předkládané problematiky s vyznačením toho, co již je známo a která řešení nejsou dosud spolehlivě popsána. Objasňuje některé nepřesnosti, které se dosud vyskytovaly v literatuře, například při výpočtu odstupových vzdáleností. Doplněna je stručným vyjádřením k vybrané odborné literatuře týkající se sdílení tepla. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.