Počet záznamů: 1  

Republika Škid


  1.  Belych, Grigorij Georgijevič, 1906-1938 - Autor
    2. vyd., (ve Světě sovětů 1. vyd.) - Praha : Svět sovětů, 1963 - 395, [5] s. ; 8°
      Hrubín, František, - Editor   Brousek, Antonín, - Editor   Pantelejev, Aleksej Ivanovič, - Autor   Dolejšová, Eva, - Překladatel   Suchánek, Vladimír, - Ilustrátor
    Republika Škid
    Údaje o názvuRepublika Škid / [Autoři:] G. Bělych, L. Pantělejev ; Z rus. orig. Respublika Škid přel., ediční pozn. [naps.] Eva Dolejšová ; Verše přel. Antonín Brousek a František Hrubín ; Il. Vladimír Suchánek
    Záhlaví-jméno Belych, Grigorij Georgijevič, 1906-1938 (Autor)
    Údaje o vydání2. vyd., (ve Světě sovětů 1. vyd.)
    Vyd.údajePraha : Svět sovětů, 1963 (Čes. Těšín : Tisk 3)
    Fyz.popis395, [5] s. ; 8°
    ISBNKčs 28,50
    Číslo nár. bibl.cnb000283420
    PoznámkyK DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ
    Poznámky25000 výt.. Obálka, vazba a tit. dvojlist ilustrátora. Vl. jm. autora Pantelejeva: Jeremejev, Aleksej Ivanovič. Pro čtenáře od 14 let
    Dal.odpovědnost Hrubín, František, 1910-1971 (Editor)
    Brousek, Antonín, 1941-2013 (Editor)
    Pantelejev, Aleksej Ivanovič, 1908-1987 (Autor)
    Dolejšová, Eva, 1928- (Překladatel)
    Suchánek, Vladimír, 1933-2021 (Ilustrátor)
    MDT 882-93-31:37.018.31(47)+362.76(47)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Republika Škid
    Nové vydání románu, který u nás poprvé vyšel r. 1930 v Knihovně Tvorby redigované J. Fučíkem. Škid říkali chovanci Škole individuální výchovy F.M. Dostojevského, shromažďující mladé lidi ohrožené v porevolučních zmatcích a letech občanské války mravní zkázou. I oba autoři do ní byli přijati jako bezprizorní a na základě vlastních zkušeností vyprávějí o životě ve škole, v níž se chovanci nejrozmanitější minulosti a stupňů mravní i fyzické zpustlosti mění k nepoznání a vracejí k řádnému životu. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.