Počet záznamů: 1  

Silikony


  1.  Bažant, Vladimír, 1920-1973 - Autor
    1. vyd. - Praha : SNTL, 1954 - 312 s. ; il.
    Řada chemické literatury
      Rathouský, Jiří, - Autor   Chvalovský, Václav, - Autor
     učebnice  křemík  organické sloučeniny        analytické metody  polymerizace
     učebnice
    Silikony
    Údaje o názvuSilikony : organokřemičité sloučeniny, jejich příprava, vlastnosti a použití / Vladimír Bažant, Václav Chvalovský, Jiří Rathouský
    Záhlaví-jméno Bažant, Vladimír, 1920-1973 (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : SNTL, 1954
    Fyz.popis312 s. ; il.
    Číslo nár. bibl.cnb000266224
    Edice Řada chemické literatury
    PoznámkyK DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografické odkazy a rejstřík
    Dal.odpovědnost Rathouský, Jiří, 1921- (Autor)
    Chvalovský, Václav, 1925-1991 (Autor)
    Předmět.hesla učebnice * křemík * organické sloučeniny * nomenklatura * syntetický materiál * vlastnosti chemické * analytické metody * polymerizace
    Forma, žánr učebnice
    Konspekt66 - Chemický průmysl. Chemická technologie
    MDT 661.718.5 , 679
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Silikony
    Kniha se zabývá přípravou, vlastnostmi i praktickým použitím organických sloučenin křemíku a vysvětluje zásady jejich názvosloví, podle něhož se tyto látky dělí na silany (hydridy), siloxany, silazany, silthiany, cyklické sloučeniny, hydroxy-aminoderiváty, organokřemičité sloučeniny s kovy a sloučeniny, kde nevystačíme s těmito názvy. Pojednává o analytických methodách v chemii organokřemičitých sloučenin a věnuje zvláštní kapitolu polymerům nesiloxanových typů a polymerům organosiloxanovým. Věnuje pozornost silikonovým kapalinám, silikonovým konsistentním tukům, pastám, elastomerům, lakům i pryskyřicím a celé řadě jiných problémů silikonové chemie. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.