Počet záznamů: 1  

Po italsku do hubky

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Kučíková, Marta - Autor
    První vydání - 234 stran : ilustrace ; 19 cm
    ISBN 978-80-204-5424-9
      Knechtlová, Ivona - Ilustrátor
     italská jídla
     kuchařské recepty  humoristické příběhy
    SignaturaC 389.869
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně
    Po italsku do hubky
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Čtyři Dvory k vypůjčeníC 389.869 ČD   
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 03.05.2024)C 389.869   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 389.869 a   

    Údaje o názvuPo italsku do hubky / Marta Kučíková ; ilustrace Ivona Knechtlová
    Záhlaví-jméno Kučíková, Marta (Autor)
    Údaje o vydáníPrvní vydání
    NakladatelPraha : Mladá fronta, 2019
    Fyz.popis234 stran : ilustrace ; 19 cm
    ISBN978-80-204-5424-9 Kč 299.00
    Číslo nár. bibl.cnb003132605
    PoznámkyObálkový podnázev: pár receptů a laskavých drbů z italského podhůří
    Dal.odpovědnost Knechtlová, Ivona (Ilustrátor)
    Z cyklu Italské postřehy. 3
    Předmět.hesla italská jídla
    Forma, žánr kuchařské recepty * humoristické příběhy
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641.568(450) , (083.12) , (0:82-321.5)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně
    Druh dok.KNIHY
    Z cyklu Italské postřehy. 3
    Po italsku do hubky
    Jaký je ten správný recept na vynikající oblíbený šťavnatý pokrm, který s sebou Italové berou na rozpálenou pláž či na dlouhou horskou túru? Co je chutnější než famózní pizza spacca bicchieri čili rozflákaná sklenička? Jak je možné, že nevařící praktik zvládne levou zadní přípravu oblíbené peperonaty čili paprikového blaha? Proč nedostanete v italském baru na talíř lasagne, ale něco zcela jiného? Jakou tajnou ingredienci přidává pravá echt italská hospodyně do svého lahodného houbového rizota? Jak se připravuje ragú a proč ho domorodci nenazývají boloňskou omáčkou? Co tvoří správný základ pravé horské carbonary? Proč se nazývá tradiční nefalšované podhorské tiramisu afrodisiakem? A jak ho připravit i v ovocné variantě? Co myslíte, jaké těstoviny milují italské děti, vybíraví muži, ženy v krizi i nekrizi, postarší štramandy i se svými fešáky, notabene tedy celý národ italský? A proč mají přívlastek udobřující? Čím okouzlíte vaše strávníky? Toto a mnohem více s laskavými drby a kupou typických receptů z italského dolomitského podhůří určených jak pro vařící a kuchařící nadšence, tak pro čistě nevařící praktiky, vám s přívětivostí, špetkou humoru a radostí prozradí Marta Kučíková, oblíbená autorka bestsellerů Italské jednohubky a Italské dvojhubky, žijící v této oblasti již šestnáct let. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.