Počet záznamů: 1  

České Velikonoce

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Herynek, Petr, 1942- - Autor
    První vydání - 87 stran : barevné ilustrace ; 25 cm
    ISBN 978-80-7346-251-2
    Naše země
     Velikonoce  velikonoční doba  velikonoční zvyky  velikonoční jídla  velikonoční dekorace
     populárně-naučné publikace
    SignaturaC 386.417
    Umístění 398(437) - Český, československý folklór
    České Velikonoce
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 386.417   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 386.417 a   

    Údaje o názvuČeské Velikonoce : zvyky a návody / Petr Herynek
    Záhlaví-jméno Herynek, Petr, 1942- (Autor)
    Údaje o vydáníPrvní vydání
    NakladatelOlomouc : Rubico, 2019
    Fyz.popis87 stran : barevné ilustrace ; 25 cm
    ISBN978-80-7346-251-2 Kč 159.00
    Číslo nár. bibl.cnb003086226
    Edice Naše země
    Předmět.hesla Velikonoce - Česko * velikonoční doba * velikonoční zvyky - Česko * velikonoční jídla - Česko * velikonoční dekorace - Česko
    Forma, žánr populárně-naučné publikace
    Konspekt398 - Folklor. Lidové tradice
    MDT 398.332.12 , 27-565.54 , 641.56:398.332.12 , 686.76:398.33 , (437.3) , (0.062)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru398(437) - Český, československý folklór
    Druh dok.KNIHY
    České Velikonoce
    Kniha spojuje povídání o zvycích a tradicích Velikonoc s recepty na více i méně známé velikonoční pokrmy.Dočtete se, v jakém termínu Velikonoce bývají, co se jedlo o masopustu, jak se postilo, proč se vynášela Morana a o původu, podobě a detailech mnoha dalších zvyků. Podle receptů v knize si můžete upéct koláče, jidáše, preclíky či beránka, můžete si uvařit zelenou polévku, upéct nádivku nebo připravit vaječnou huspeninu. Velká část knihy se věnuje tvorbě velikonočních ozdob. Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.