Počet záznamů: 1  

Tisíc dnů v Toskánsku

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     De Blasi, Marlena, 1952- - Autor
    Vydání první - 281 stran ; 22 cm
    ISBN 978-80-7565-339-0
      Dvořáková, Daria, - Překladatel
     De Blasi, Marlena, 1952-
    20.-21. století
     americké spisovatelky  každodenní život  zvyky a obyčeje  gastronomie
     Toskánsko (Itálie)
     americké prózy  autobiografické prózy  kuchařské recepty
    SignaturaC 382.086
    Tisíc dnů v Toskánsku
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 06.05.2024)C 382.086   
    Na Sadech - dospělé ( beletrie ) vypůjčeno (do 13.05.2024)C 382.086 a   

    Unifikovaný název Thousand days in Tuscany. Česky
    Údaje o názvuTisíc dnů v Toskánsku / Marlena De Blasi ; z anglického originálu A thousand days in Tuscany ... přeložila Daria Dvořáková
    Záhlaví-jméno De Blasi, Marlena, 1952- (Autor)
    Údaje o vydáníVydání první
    NakladatelV Brně : Jota, 2018
    Fyz.popis281 stran ; 22 cm
    ISBN978-80-7565-339-0
    Číslo nár. bibl.cnb003022671
    Dal.odpovědnost Dvořáková, Daria, 1951- (Překladatel)
    Předmět.hesla De Blasi, Marlena, 1952- * 20.-21. století * americké spisovatelky - Itálie - 20.-21. století * každodenní život - Itálie * zvyky a obyčeje - Itálie * gastronomie - Itálie * Toskánsko (Itálie)
    Forma, žánr americké prózy * autobiografické prózy * kuchařské recepty
    Konspekt821.111(73)-3 - Americká próza
    929 - Biografie
    MDT 821.111(73)-3 , 821.111(73)-055.2 , 929 , 316.728 , 39 , 641/642 , (450) , (0:82-322.6) , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Tisíc dnů v Toskánsku
    Americká šéfkuchařka Marlena de Blasi má dvě životní vášně – lásku a jídlo. Obojí nachází v míře vrchovaté v toskánské vesničce San Casciano dei Bagni, kam se přestěhuje z Benátek se svým italským manželem Fernandem. Malebný toskánský venkov, kraj starých olivovníkových hájů a horkých etruských pramenů, je místem, kde hodlají najít ty pravé ingredience dobrého života.   Ve vesničce s pouhými dvěma stovkami svérázných obyvatel se nastěhují do primitivně zrenovované bývalé stáje bez telefonu, bez ústředního topení a s malinkou, skromnou kuchyní. Jejich nový život se v podstatě jen velmi málo liší od života, který zdejší venkované vedou již celá staletí. Sklízejí hrozny na vinicích, sbírají jedlé kaštany, chodí do lesa na houby a ručně trhají olivy.   Pár se brzy spřátelí s charismatickým Barlozzem, neoficiálním vesnickým vůdcem, jehož příběhy a bohaté znalosti místního folkloru Marlenu doslova uhranou. V jeho doprovodu manželé navštěvují sezonní slavnosti a ochutnají čerstvě vylisovaný olivový olej nakapaný na krajíc opečeného venkovského chleba či na oleji osmažené cuketové květy. Objevují venkovské osterie, kde se vaří podle toho, co se toho dne sklidilo, případně ulovilo. Barlozzo je ochotně zasvěcuje do místních tradic, starými bylinnými lektvary počínaje a toskánským zemědělstvím konče; ale má i svá tajemství. Jedno z nich se týká vesnické krásky Floriany, jejíž nemoc Marlenu naučí, že šťastný život je ve skutečnosti volbou každého člověka.   Tisíc dní v Toskánku je román plný těch nejrozmanitějších a nejlahodnějších zemitých chutí stejně jako tradiční toskánská kuchyně a okouzlí všechny čtenáře, kteří chtějí poznat skutečnou duší Toskánska. Kniha je doplněna autorčinými recepty klasické toskánské kuchyně. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.