Počet záznamů: 1  

Literární studie

  1. kniha

    kniha


     Lafargue, Paul, 1842-1911 - Autor
    1. vyd. - Praha : Československý spisovatel, 1956 - 189, [2] s. ; 8°
    Kritická knihovna ;
     literární kritika  literární věda
     studie
    SignaturaC 25.264
    Umístění
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 25.264   

    Info*RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM*
    Údaje o názvuLiterární studie / [Autor:] Paul Lafargue ; Z franc. orig. Critiques littéraires vybral, uspoř. a přel., [jmenný] rejstřík a životopisnou poznámku napsal Vladimír Brett ; Verše přel. František Hrubín ; Úvod: Jean Fréville
    Záhlaví-jméno Lafargue, Paul, 1842-1911 (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : Československý spisovatel, 1956 (Brno : Brněn. knihtisk. 2)
    Fyz.popis189, [2] s. ; 8°
    Číslo nár. bibl.cnb000724080
    Edice Kritická knihovna (Československý spisovatel)
    Poznámky2000 výt.. Ediční a lit. hist. pozn.: Vladimír Buben, Vladimír Brett, Otakar Nahodil a Olga Skalníková
    Předmět.hesla literární kritika * literární věda
    Forma, žánr studie
    Konspekt82-9 - Literární kritika, věcná literatura a různé další žánry
    MDT 82.0 , 82-95 , (048.8)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Kniha přináší výbor z theoretických statí jednoho z předních vůdců mezinárodního dělnického hnutí, nadšeného a horlivého šiřitele Marxových ideí, který se uplatnil nejen na poli sociologie a filosofie, ale zejména také v oblasti literární historie a linguistiky. Vedle dvou literárně historických studií - "Lidové svatební písně a obřady" a "Počátky romantismu" je ve výboru otistěna i pozoruhodná studie linguistická, nazvaná "Francouzský jazyk před revolucí a po ní", v níž Lafargue mistrně charakterisuje jazyk XVIII. století a analysuje příčiny, které způsobily, že po francouzské revoluci počaly spontánně pronikat do spisovného jazyka lidové prvky.
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.