Počet záznamů: 1  

Pes, který jedl lanýže

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Carreiro, Suzanne - Autor
    Vydání první - 397 stran ; 22 cm
    ISBN 978-80-257-2492-7
      Heroutová, Alena - Překladatel
     italská jídla  každodenní život  stravování  stravovací zvyky
     Umbrie (Itálie : kraj)
     kuchařské recepty  příběhy
    SignaturaC 380.860
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně
    Pes, který jedl lanýže
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 380.860   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 380.860 a   

    Unifikovaný název Dog who ate the truffle. Česky
    Údaje o názvuPes, který jedl lanýže : příběhy a recepty z Umbrie / Suzanne Carreiro ; přeložila Alena Heroutová
    Záhlaví-jméno Carreiro, Suzanne (Autor)
    Údaje o vydáníVydání první
    NakladatelPraha : Argo, 2018
    Fyz.popis397 stran ; 22 cm
    ISBN978-80-257-2492-7 Kč 398.00
    Číslo nár. bibl.cnb003011268
    PoznámkyPřeloženo z angličtiny
    Dal.odpovědnost Heroutová, Alena (Překladatel)
    Předmět.hesla italská jídla * každodenní život - Itálie * stravování - Itálie * stravovací zvyky - Itálie * Umbrie (Itálie : kraj) - reálie
    Forma, žánr kuchařské recepty * příběhy
    Konspekt640.4 - Hotelnictví. Stravování
    MDT 641.568(450) , 394 , 316.728 , 640.4 , 913(450) , (083.12) , (0:82-32)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně
    Druh dok.KNIHY
    Víte, co jsou „nahaté“ ravioly, jak se dělá „svaté víno“ a jak chutná scottadito neboli „spálený prst“? Proč je lepší kupovat králíka i s hlavou a co to znamená, když mají těstoviny „duši“? Kde je hlavní město cibule a jaký moučník upekly ženy z Assisi umírajícímu svatému Františkovi? Americká autorka Suzanne Carreiro toho o kulinářských tajemstvích italské Umbrie ví ještě mnohem víc. Její kniha je nejen kuchařkou, ale i cestopisem plným chutí a vůní, průvodcem po restauracích, vinařstvích, polích, sadech a zahradách, i vzpomínkami na lidi, které v tomto starobylém kraji potkala. Zdroj anotace: Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně, příspěvková organizace
    Loading...

Počet záznamů: 1