Počet záznamů: 1  

Radikální otevřenost

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Scott, Kim Malone - Autor
    Vydání první - 336 stran : ilustrace ; 22 cm
    ISBN 978-80-7555-048-4
    Žádná velká věda
      Javůrková, Simona, - Překladatel
     podnikový management  řídící práce  psychologie řízení  kultura organizace
     příručky
    SignaturaC 379.970
    Umístění 005.95/.96 - Personální management. Management času
    Radikální otevřenost
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 379.970   

    Unifikovaný název Radical candor. Česky
    Údaje o názvuRadikální otevřenost : jak být silným lídrem a přitom neztrácet lidskost / Kim Scottová ; překlad Simona Javůrková
    Část názvuJak být silným lídrem a přitom neztrácet lidskost
    Záhlaví-jméno Scott, Kim Malone (Autor)
    Údaje o vydáníVydání první
    NakladatelV Brně : Jan Melvil Publishing, 2018
    Fyz.popis336 stran : ilustrace ; 22 cm
    ISBN978-80-7555-048-4
    Číslo nár. bibl.cnb002997752
    Edice Žádná velká věda
    PoznámkyPřeloženo z angličtiny. Obsahuje rejstřík
    Dal.odpovědnost Javůrková, Simona, 1976- (Překladatel)
    Předmět.hesla podnikový management * řídící práce * psychologie řízení * kultura organizace
    Forma, žánr příručky
    Konspekt658 - Řízení a správa podniku
    MDT 658 , 316.46/.47 , 005.32 , 005.73 , (035)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru005.95/.96 - Personální management. Management času
    Druh dok.KNIHY
    Radikální otevřenost
    >>Bestseller New York Times>Šéfování je obtížné pro každého. Oceňujete nasazení svých podřízených, ale současně vidíte jejich nedostatky. Co dál? Nechcete nikoho ranit nebo urazit. Jenže chyby napravit musíte – je to vaše povinnost. Jak tedy kolegům sdělovat kritiku a současně je nenaštvat? Jak být silným lídrem a přitom se neproměnit v nelidu? Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.