Počet záznamů: 1  

Jak funguje jídlo

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


    Vydání první - 255 stran : barevné ilustrace ; 25 cm
    ISBN 978-80-7549-585-3
    Esence
      Rákosníková, Jitka - Překladatel
     potraviny  jídlo  výživa člověka  dietetika  dietoterapie
     populárně-naučné publikace
    SignaturaC 379.212
    Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    Jak funguje jídlo
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 379.212   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 379.212 a   

    Záhlaví-název How food works. Česky
    Údaje o názvuJak funguje jídlo : co jíme, když jíme / z anglického originálu How food works ... přeložila Jitka Rákosníková
    Údaje o vydáníVydání první
    NakladatelPraha : Euromedia, 2018
    Fyz.popis255 stran : barevné ilustrace ; 25 cm
    ISBN978-80-7549-585-3
    Číslo nár. bibl.cnb002952808
    Edice Esence (Euromedia Group)
    PoznámkyObsahuje rejstřík
    Dal.odpovědnost Rákosníková, Jitka (Překladatel)
    Předmět.hesla potraviny * jídlo * výživa člověka * dietetika * dietoterapie
    Forma, žánr populárně-naučné publikace
    Konspekt613 - Hygiena. Lidské zdraví
    MDT 613.26/.29 , 613.2 , 615.874.2 , (0.062)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    Druh dok.KNIHY
    Jak funguje jídlo
    Srozumitelný, přehledný průvodce fakty o potravinách a výživě. Přibližuje klíčové koncepce o jídle a zabývá se různými teoriemi, které potraviny nám prospívají a které ne. Graficky poutavě upravená publikace zkoumá to dobré, to špatné i to matoucí o potravinách, probírá i trendy ve výživě. Přečtěte si, co jsou to antioxidanty, zjistěte, co s vaším tělem udělají superpotraviny, poučte se, proč je nebezpečné znovu ohřívat rýži. Kniha pokrývá širokou škálu témat, od diet k nesnášenlivosti lepku a vyvrací řadu běžných mýtů o jídle. Vysvětluje, jaké jsou zásady dobré výživy, probírá jednotlivé skupiny potravin, srovnává organické a průmyslově zpracované potraviny. Sleduje historii výroby potravin a organického zemědělství, způsob dopravy potravin, vysvětluje i to, co znamená doporučené datum spotřeby. Kniha je poutavým průvodcem čtenáře, pomůže mu pochopit skryté biologické účinky běžných potravin pomocí vědeckého rozboru a odhalí sílu různých druhů jídla a pití. Zdroj anotace: Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.