Počet záznamů: 1  

Doba jedová 9

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Taubes, Gary, 1956- - Autor
    1. vydání - 410 stran ; 20 cm
    ISBN 978-80-7553-342-5
      Petr, Václav, - Překladatel
     péče o zdraví  cukr  civilizační nemoci  racionální výživa  stravování  obezita  maligní nádorová onemocnění  demence  diabetes mellitus  prevence onemocnění
     populárně-naučné publikace
    SignaturaC 378.909
    Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    Doba jedová 9
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 378.909   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 378.909 a   
    Suché Vrbné k vypůjčeníC 378.909 SV   

    Unifikovaný název Case against sugar. Česky
    Údaje o názvuDoba jedová 9. Cukr : diabetes, rakovina, demence, obezita / Gary Taubes ; Václav Petr
    Část názvuCukr
    Záhlaví-jméno Taubes, Gary, 1956- (Autor)
    Údaje o vydání1. vydání
    NakladatelV Praze : Stanislav Juhaňák - Triton, 2018
    Fyz.popis410 stran ; 20 cm
    ISBN978-80-7553-342-5
    Číslo nár. bibl.cnb002965546
    PoznámkyPřeloženo z angličtiny. Poznámky
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii a rejstřík
    Dal.odpovědnost Petr, Václav, 1953- (Překladatel)
    Předmět.hesla péče o zdraví * cukr - zdravotní aspekty * civilizační nemoci * racionální výživa * stravování - zdravotní aspekty * obezita * maligní nádorová onemocnění * demence * diabetes mellitus * prevence onemocnění
    Forma, žánr populárně-naučné publikace
    Konspekt613 - Hygiena. Lidské zdraví
    MDT 664.1 , 613 , 616.1/.9 , 613.2 , 640.4 , 616-056.257 , 616-006.04 , 616.892/.894 , 616.379-008.64 , 616-084 , (0.062)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    Druh dok.KNIHY
    Doba jedová 9
    Je „bílé zlato“ ve skutečnosti „bílým jedem“? Stali jsme se oběťmi nedozírné manipulace? Nezáleží na tom, zda se jedná o běžný řepný, třtinový či konzumní cukr, takzvanou sacharózu, či vysokofruktózový kukuřičný sirup. Konzumace této látky ve všech jejích podobách neustále stoupá, je obsažena téměř ve všem – v snídaňových cereáliích, osvěžujících nápojích, ve zmrzlině i chlebu, a dokonce i v cigaretách. Cílem této knihy je vysvětlit, proč je nutné cukry považovat za důvodně podezřelé a jak jsme se dostali do současné situace, kdy: • třetina všech dospělých trpí obezitou, • dvě třetiny dospělých nadváhou, • téměř každý sedmý je diabetik • a každý čtvrtý až pátý umírá na rakovinu. Přitom až donedávna převládal názor, že „osladit si život“, kdykoli se cítíme unavení, vystresovaní či bez energie, je zcela normální, a hlavně naprosto neškodné. Autorem této přelomové práce, založené na dlouholetém podrobném investigativním výzkumu, jenž splňuje i přísná kritéria pro průkazní materiál u soudu, je novinář Gary Taubes, původní profesí fyzik, který se později zaměřil na problematiku z oblasti medicíny a vědy o výživě. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.