Počet záznamů: 1  

Bezezbytková dieta při onemocnění střev

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Milatová, Růžena - Autor
    Vydání první - 76 stran, 8 nečíslovaných stran obrazových příloh : barevné ilustrace ; 21 cm
    ISBN 978-80-7429-992-6
      Wohl, Pavel, - Autor
     dietní jídla  nemoci střev  dietoterapie
    bezezbytková dieta
     kuchařské recepty  příručky
    SignaturaC 378.472
    Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety
    Bezezbytková dieta při onemocnění střev
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 378.472   

    Údaje o názvuBezezbytková dieta při onemocnění střev : 112 receptů / Růžena Milatová, Pavel Wohl
    Záhlaví-jméno Milatová, Růžena (Autor)
    Údaje o vydáníVydání první
    NakladatelPraha : Vyšehrad, spol. s r.o., 2018
    Fyz.popis76 stran, 8 nečíslovaných stran obrazových příloh : barevné ilustrace ; 21 cm
    ISBN978-80-7429-992-6 Kč 168,00
    Číslo nár. bibl.cnb002977916
    Dal.odpovědnost Wohl, Pavel, 1970- (Autor)
    Předmět.heslabezezbytková dieta
    Předmět.hesla dietní jídla * nemoci střev * dietoterapie
    Forma, žánr kuchařské recepty * příručky
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641.56-056.24 , 616.34 , 613.2.03 , (083.12) , (035)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety
    Druh dok.KNIHY
    Bezezbytková dieta při onemocnění střev
    Oba autoři jsou pracovníci IKEMu. Tato dietní opatření jsou určená nemocným po akutních průjmových stavech a při chronických průjmových onemocněních všeho druhu, pokud nevyžadují ještě jiná zvláštní dietní opatření, dále při syndromu dráždivého tlustého střeva v období průjmů, také u ulcerosní colitidy a Crohnovy nemoci. Dieta je vhodná i po resekci střev a z počátku zavedení vývodu z tenkého i tlustého střeva (nejčastěji jeden měsíc, neurčí-li lékař jinak). Svým obsahem živin se dieta řadí mezi plnohodnotné. Strava je pestrá, lehce stravitelná a nenadýmavá. Dietu lze postupně upravovat podle aktuálního zdravotního stavu pacienta a jeho stravovacích možností. Pacienti zde najdou jak vhodné potraviny a vhodnou kuchyňskou úpravu pokrmů, tak i rady, čemu se mají při nutnosti dodržování této diety vyhnout. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.