Počet záznamů: 1
Růt, Pavel, 1967- - Autor
Vydání první - 542 stran : ilustrace (převážně barevné) ; 24 cm
ISBN 978-80-257-2381-4
18.-19. století
česká jídla gastronomie
Praha (Česko)
kuchařské receptySignatura C 377.528 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Česká kuchyně Údaje o názvu Pražská kuchyně : běžná i sváteční / Pavel Růt Záhlaví-jméno Růt, Pavel, 1967- (Autor) Údaje o vydání Vydání první Nakladatel Praha : Argo, 2017 Fyz.popis 542 stran : ilustrace (převážně barevné) ; 24 cm ISBN 978-80-257-2381-4 Číslo nár. bibl. cnb002982503 Předmět.hesla 18.-19. století * česká jídla * gastronomie - Česko - 18.-19. století * Praha (Česko) Forma, žánr kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.56(=162.3) , 641/642 , (437.311) , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Česká kuchyně Druh dok. KNIHY Shrnutí pražské kuchyně od 18. století po současnost. Polovinu knihy tvoří staropražské recepty.Pokus najít odpověď na to, zda pražská kuchyně měla svůj vyhraněný ráz, není zcela jednoduchý. Praha nikdy nebyla malou kulturně uzavřenou enklávou, naopak vždy se jednalo o otevřené město přijímající stále nové vlivy. V knize Pražská kuchyně běžná i sváteční Pavel Růt představuje znovu své rozsáhlé znalosti pražských dějin a jejich nejrůznějších aspektů. Prokazuje přitom nesmírnou erudici literární i uměleckou a jeho nový počin je dalším cenným příspěvkem k poznání málo známé tváře Prahy 19. století a její každodenní historie. Je určena nejen odborníkům a zájemcům o pragensie, ale může poskytnout i praktické vodítko současným pražským restauratérům, gurmetům a gurmánům všeho druhu. V knize jsou zastoupeny recepty pokrmů v té době pro Prahu typické, ale i zápisky z cest na zkušenou, které podnikali známí pražští hoteliéři. Můžete se seznámit s recepty na polévku pro chudé, Zdroj anotace: Městská knihovna v PrazeNačítání…
Počet záznamů: 1