Počet záznamů: 1  

Pražská kuchyně

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Růt, Pavel, 1967- - Autor
    Vydání první - 542 stran : ilustrace (převážně barevné) ; 24 cm
    ISBN 978-80-257-2381-4
    18.-19. století
     česká jídla  gastronomie
     Praha (Česko)
     kuchařské recepty
    SignaturaC 377.528
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Česká kuchyně
    Pražská kuchyně
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 377.528   

    Údaje o názvuPražská kuchyně : běžná i sváteční / Pavel Růt
    Záhlaví-jméno Růt, Pavel, 1967- (Autor)
    Údaje o vydáníVydání první
    NakladatelPraha : Argo, 2017
    Fyz.popis542 stran : ilustrace (převážně barevné) ; 24 cm
    ISBN978-80-257-2381-4
    Číslo nár. bibl.cnb002982503
    Předmět.hesla 18.-19. století * česká jídla * gastronomie - Česko - 18.-19. století * Praha (Česko)
    Forma, žánr kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641.56(=162.3) , 641/642 , (437.311) , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Česká kuchyně
    Druh dok.KNIHY
    Pražská kuchyně
    Shrnutí pražské kuchyně od 18. století po současnost. Polovinu knihy tvoří staropražské recepty.Pokus najít odpověď na to, zda pražská kuchyně měla svůj vyhraněný ráz, není zcela jednoduchý. Praha nikdy nebyla malou kulturně uzavřenou enklávou, naopak vždy se jednalo o otevřené město přijímající stále nové vlivy. V knize Pražská kuchyně běžná i sváteční Pavel Růt představuje znovu své rozsáhlé znalosti pražských dějin a jejich nejrůznějších aspektů. Prokazuje přitom nesmírnou erudici literární i uměleckou a jeho nový počin je dalším cenným příspěvkem k poznání málo známé tváře Prahy 19. století a její každodenní historie. Je určena nejen odborníkům a zájemcům o pragensie, ale může poskytnout i praktické vodítko současným pražským restauratérům, gurmetům a gurmánům všeho druhu. V knize jsou zastoupeny recepty pokrmů v té době pro Prahu typické, ale i zápisky z cest na zkušenou, které podnikali známí pražští hoteliéři. Můžete se seznámit s recepty na polévku pro chudé, Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.