Počet záznamů: 1  

První republika u stolu

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Vašák, Jaroslav, 1947- - Autor
    1. vydání - 334 stran, 2 nečíslované strany obrazových příloh : ilustrace, portréty ; 25 cm
    ISBN 978-80-2641-711-8
    1918-1938
     osobnosti  gastronomie  jídla
     monografie  kuchařské recepty
    SignaturaC 376.366
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    První republika u stolu
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Čtyři Dvory k vypůjčeníC 376.366 ČD   
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 15.05.2024)C 376.366   

    Údaje o názvuPrvní republika u stolu / Jaroslav Vašák
    Záhlaví-jméno Vašák, Jaroslav, 1947- (Autor)
    Údaje o vydání1. vydání
    NakladatelPraha : CPress, 2017
    Fyz.popis334 stran, 2 nečíslované strany obrazových příloh : ilustrace, portréty ; 25 cm
    ISBN978-80-2641-711-8 Kč 490.00
    Číslo nár. bibl.cnb002961774
    PoznámkyObálkový podnázev: na čem si pochutnávaly celebrity a co se jedlo v běžných domácnostech, neoblíbenější recepty našich babiček a prababiček
    Předmět.hesla 1918-1938 * osobnosti - Československo - 1918-1938 * gastronomie * jídla
    Forma, žánr monografie * kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 929-058.1 , 641/642 , 641.55 , (437) , (048.8) , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Druh dok.KNIHY
    První republika u stolu
    První republika u stolu je určitým způsobem sondou do soukromí života slavných lidí meziválečné doby. Tyto osobnosti jsme vybrali z nejrůznějších oborů lidské činnosti – jsou mezi nimi umělci, politici i sportovci. Zastihujeme je ve chvíli vrcholného blaha, nad skleničkou vína, dobrého jídla, ve společnosti svých nejbližších, přátel, kolegů, kamarádů… V této chvíli je napadají skvělé myšlenky, hlavou se jim honí výborné nápady a pohled očí na krásně prostřený stůl přináší do jejich duší pohodu a klid. A protože je jim tak dobře, rozhodli se podělit s vámi o své nejoblíbenější recepty, o své tajné gastronomické hříchy i o své nejmilejší lokály. Součástí knihy jsou ovšem i recepty ze stolů obyčejných lidí a kromě toho, že se vám při jejich čtení budou sbíhat sliny na jazyku, určitě si také uvědomíte, jak moc se kuchyně od té doby změnila. Protože kuchyně je jedním z nejpřesnějších zrcadel doby – nikdo tehdy ještě neřešil bio, éčka ani cukr. Banány byly sice jen o Vánocích a jen pro někoho, ale dobré jídlo rozhodně nebylo luxusem. Byli bychom rádi, kdyby vám tato knížka připomněla krásné chvíle ve společnosti umělců, se kterými se setkáváme na plátnech kin, ale i kouzelné vzpomínky na naše babičky a dědečky, kteří nesli étos první republiky v sobě. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.