Počet záznamů: 1  

Vaříme podle Herbáře

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Winterová, Kateřina, 1976- - Autor
    Vydání první - 237 stran ; barevné ilustrace, portréty, faksimile ; 26 cm
    ISBN 978-80-7404-239-3
    Edice ČT
      Holý, Adam, - Fotograf
     léčivé rostliny  fytoterapie  jídla
     populárně-naučné publikace  kuchařské recepty
    SignaturaB 53.883/5
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Vaříme podle Herbáře
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Vltava k vypůjčeníB 53.883/5 Va   

    Údaje o názvuVaříme podle Herbáře. 5 / Kateřina Winterová ; fotografie Adam Holý, Romain Kunart
    Záhlaví-jméno Winterová, Kateřina, 1976- (Autor)
    Údaje o vydáníVydání první
    NakladatelPraha : Česká televize ve spolupráci s Virtue CS s.r.o., 2017
    Fyz.popis237 stran ; barevné ilustrace, portréty, faksimile ; 26 cm
    ISBN978-80-7404-239-3
    Edice Edice České televize
    PoznámkyObsahuje rejstříky
    Dal.odpovědnost Holý, Adam, 1974-2016 (Fotograf)
    Dal.odpovědnost Romain Kunart (Fotograf)
    Předmět.hesla léčivé rostliny * fytoterapie * jídla
    Forma, žánr populárně-naučné publikace * kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 633.88 , 615.89:633.88 , 641.55 , (0.062) , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Druh dok.KNIHY
    Vaříme podle Herbáře
    Pátý díl knihy Vaříme podle Herbáře symbolicky uzavírá sérii kulinářských bestsellerů z českých bylin. Kateřina Winterová představuje další lahůdky z pořadu Herbář, které objevila v archivech a získala od pamětníků nebo zajímavých blogerek i které vymyslela sama při zpracovávání úrody. Vyzkoušela starodávné recepty založené na sklizni z pole či zahrady, na pokrmy masopustní a velikonoční dobroty, na obřadní chleby a vánoční cukroví, ale také na bezlepkové pečivo a různé druhy chleba, připravila kořenicí směsi, zavařovala, nakládala a sušila dary přírody nasbírané i vypěstované. Kniha by nebyla úplná bez bylinných zavařenin, sirupů, tinktur, ovocných vín a likérů. Kromě vaření s bylinami nahlédneme také do biozahradničení a dozvíme se, proč si vybírat původní české odrůdy. Samozřejmě nechybí herbář s dalšími více než 30 bylinami a plodinami. Všichni, kteří vaří podle Herbáře, jistě ocení rejstříky pokrmů ze čtyř předchozích knih. Zdroj anotace: Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.