Počet záznamů: 1
Winterová, Kateřina, 1976- - Autor
Vydání první - 237 stran ; barevné ilustrace, portréty, faksimile ; 26 cm
ISBN 978-80-7404-239-3
Edice ČT
Holý, Adam, - Fotograf
léčivé rostliny fytoterapie jídla
populárně-naučné publikace kuchařské receptySignatura B 53.883/5 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Údaje o názvu Vaříme podle Herbáře. 5 / Kateřina Winterová ; fotografie Adam Holý, Romain Kunart Záhlaví-jméno Winterová, Kateřina, 1976- (Autor) Údaje o vydání Vydání první Nakladatel Praha : Česká televize ve spolupráci s Virtue CS s.r.o., 2017 Fyz.popis 237 stran ; barevné ilustrace, portréty, faksimile ; 26 cm ISBN 978-80-7404-239-3 Edice Edice České televize Poznámky Obsahuje rejstříky Dal.odpovědnost Holý, Adam, 1974-2016 (Fotograf)
Dal.odpovědnost Romain Kunart (Fotograf)
Předmět.hesla léčivé rostliny * fytoterapie * jídla Forma, žánr populárně-naučné publikace * kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 633.88 , 615.89:633.88 , 641.55 , (0.062) , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Pátý díl knihy Vaříme podle Herbáře symbolicky uzavírá sérii kulinářských bestsellerů z českých bylin. Kateřina Winterová představuje další lahůdky z pořadu Herbář, které objevila v archivech a získala od pamětníků nebo zajímavých blogerek i které vymyslela sama při zpracovávání úrody. Vyzkoušela starodávné recepty založené na sklizni z pole či zahrady, na pokrmy masopustní a velikonoční dobroty, na obřadní chleby a vánoční cukroví, ale také na bezlepkové pečivo a různé druhy chleba, připravila kořenicí směsi, zavařovala, nakládala a sušila dary přírody nasbírané i vypěstované. Kniha by nebyla úplná bez bylinných zavařenin, sirupů, tinktur, ovocných vín a likérů. Kromě vaření s bylinami nahlédneme také do biozahradničení a dozvíme se, proč si vybírat původní české odrůdy. Samozřejmě nechybí herbář s dalšími více než 30 bylinami a plodinami. Všichni, kteří vaří podle Herbáře, jistě ocení rejstříky pokrmů ze čtyř předchozích knih. Zdroj anotace: Krajská knihovna Františka Bartoše ve ZlíněNačítání…
Počet záznamů: 1