Počet záznamů: 1  

53. týden

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Ravatn, Agnes, 1983- - Autor
    Vydání 1. - 159 stran ; 21 cm
    ISBN 978-80-7239-334-3
      Voráčková, Ivana - Překladatel
     norské romány
    SignaturaC 375.523
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( příruční sklad )k vypůjčeníC 375.523   
    Na Sadech - dospělé ( beletrie ) k vypůjčeníC 375.523 a   
    Suché Vrbné k vypůjčeníC 375.523 SV1   

    Unifikovaný název Veke 53. Česky
    Údaje o názvu53. týden / Agnes Ravatnová ; z norského originálu Veke 53 ... přeložila Ivana Voráčková
    Variantní názvyPadesátý třetí týden
    Záhlaví-jméno Ravatn, Agnes, 1983- (Autor)
    Údaje o vydáníVydání 1.
    NakladatelBrno : Nakladatelství Doplněk, 2017
    Fyz.popis159 stran ; 21 cm
    ISBN978-80-7239-334-3
    Číslo nár. bibl.cnb002958146
    Dal.odpovědnost Voráčková, Ivana (Překladatel)
    Forma, žánr norské romány
    Konspekt821.11 - Germánské literatury
    MDT 821.113.5-31 , (0:82-31)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Sympatický román talentované norské publicistky a spisovatelky otvírá dveře do života středoškolského učitele Georga, který právě v období Vánoc zjišťuje, že se mu zatím život příliš nepovedl.Mladá norská literátka již získala několik ocenění i stipendií za své soubory reportáží, komentářů a esejů. V debutovém románu 53. týden očekává se skepsí a ne příliš úspěšnou životní bilancí blížící se vánoční svátky i středoškolský učitel Georg Ulveset. Nemá vlastně nač se těšit. Rodina se mu rozpadla už před lety, dceru téměř nevidí a situaci "vylepšuje" až příliš častým zdviháním skleničky s alkoholem. Přesto Georg stále vzbuzuje sympatie, neboť mu nedošel nadhled, vtip ani kousavá sebeironie. A kdo ví, možná se blýská na lepší časy. Do Georgova života totiž náhle vstoupí jeho dávná láska. Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.