Počet záznamů: 1  

Kazuistiky z potravinové alergie a intolerance

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Fuchs, Martin, 1958- - Autor
    První vydání - 199 stran : barevné ilustrace ; 24 cm
    ISBN 978-80-204-4644-2
    Edice postgraduální medicíny
     alergie na potraviny  potravinová intolerance  potravinové alergeny  patologická fyziologie  kazuistiky (lékařství)
     kolektivní monografie
    SignaturaC 375.621
    Umístění 616 - Patologie obecně. Alergie
    Kazuistiky z potravinové alergie a intolerance
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 375.621   

    Údaje o názvuKazuistiky z potravinové alergie a intolerance / Martin Fuchs et al.
    Záhlaví-jméno Fuchs, Martin, 1958- (Autor)
    Údaje o vydáníPrvní vydání
    NakladatelPraha : Mladá fronta, 2017
    Fyz.popis199 stran : barevné ilustrace ; 24 cm
    ISBN978-80-204-4644-2 Kč 390.00
    Číslo nár. bibl.cnb002958434
    Edice Edice postgraduální medicíny
    Předmět.hesla alergie na potraviny * potravinová intolerance * potravinové alergeny * patologická fyziologie * kazuistiky (lékařství)
    Forma, žánr kolektivní monografie
    Konspekt616 - Patologie. Klinická medicína
    MDT 616-092.19:613.2 , 616-02.19:613.26/.29 , 616-092.19:613.26/.29 , 616-092 , 616.1/.9-052-07/-08 , (048.8:082)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru616 - Patologie obecně. Alergie
    Druh dok.KNIHY
    Kazuistiky z potravinové alergie a intolerance
    V roce 2016 vyšla kniha Potravinová alergie a intolerance. Pojmy nabitou teorii nelze však přečíst, natož vstřebat na „jediný zátah“. Pro pochopení možných souvislostí by měla posloužit tato navazující sbírka pacientských osudů, resp. sbírka kazuistik potravinových alergií a intolerancí. Z dílny stejných autorů se zrodily příběhy jednoduché i složité, častější i méně obvyklé, druhově specifické i zkříženě reagující, čisté i záhadné. Konečný výběr se opíral o jedinou hodnotu, a to přispět k obecnému povědomí, že je mezi námi 5 % populace s potravinovou alergií a ještě více s potravinovou intolerancí. A že tito pacienti často potřebují pomoc, rychlou, ráznou a kvalifikovanou. A že jde na druhé straně o komplikovaný běh „na dlouhou trať“, stále častěji o problém celoživotní. Každá kazuistika tak zároveň usiluje o uplatnění teoretických znalostí na obtížemi obtěžkaných pacientech, kterých v našich ambulancích neustále přibývá. Každý konkrétní případ chce medicínsky poučit, posunout dopředu, nechce lékaře právnicky znejistit. Najdou se tu příběhy kojenců, dětí i dospělých. Najdou se zde alergie na základní potraviny i na ty méně často konzumované. Najde se potravinová alergie nebo intolerance s příznaky akutními, subakutními i chronickými. Jednotlivé kazuistiky poodhalují možnosti diagnostiky, anamnestické i laboratorní. Odkrývají výhody i limity kožních i jiných expozičních testů, jakož i přínos a možná úskalí  molekulární biologie, resp. komponentové diagnostiky. První zmiňovaná kniha by mohla a měla přispět k rozšíření vzdělání, tato knížka by naopak měla nabídnout každému lékaři právě toho jeho konkrétního pacienta.   Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.