Počet záznamů: 1  

Ty jo, to seš dobrá!

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Dvořáková, Klára, 1990- - Autor
    Vydání první - 177 stran ; 21 cm
    ISBN 978-80-200-2704-7
    Lingvistika
     čeština  interpersonální komunikace  zdvořilost  diskurzivní analýza
    kompliment
     monografie
    SignaturaC 376.504
    Umístění 811.162.3 - Čeština
    Ty jo, to seš dobrá!
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 376.504   

    Údaje o názvuTy jo, to seš dobrá! : jak se skládají komplimenty v češtině / Klára Dvořáková
    Část názvuJak se skládají komplimenty v češtině
    Záhlaví-jméno Dvořáková, Klára, 1990- (Autor)
    Údaje o vydáníVydání první
    NakladatelPraha : Academia, 2017
    Fyz.popis177 stran ; 21 cm
    ISBN978-80-200-2704-7
    Číslo nár. bibl.cnb002880592
    Edice Lingvistika (Academia)
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografie, bibliografické odkazy a rejstřík
    Předmět.heslakompliment
    Předmět.hesla čeština * interpersonální komunikace * zdvořilost * diskurzivní analýza
    Forma, žánr monografie
    Konspekt811.162.3 - Čeština
    MDT 811.162.3 , 316.772.4 , 81'276.16 , 801.73 , (048.8)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru811.162.3 - Čeština
    Druh dok.KNIHY
    Ty jo, to seš dobrá!
    Monografie je věnována problematice skládání komplimentů v češtině. Vychází z podrobného rozboru nahrávek soukromé neformální komunikace mezi rodinnými příslušníky a přáteli.Na základě analýzy více než sedmdesáti komplimentových sekvencí jsou popsány komunikační funkce komplimentů i jejich lexikální, morfologické a syntaktické prostředky, představeny jsou taktéž prostředky neverbální. Jelikož publikace nahlíží danou problematiku v kontextu dialogické komunikace, své místo v ní nachází i analýza reakcí na komplimenty. Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.