Počet záznamů: 1  

Lékařská chemie


  1.  Hamsík, Antonín, 1878-1963 - Autor
    5., úplně přeprac. vyd. - Praha : SZdN, 1956 - 677, [4] s. : [1] barev. obr. příl. ; 8°
      Šantavý, František, - Autor
     biochemie  lékařská biochemie
     učebnice vysokých škol
    SignaturaC 29.196/4
    Umístění
    Lékařská chemie
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 29.196/4   

    Info*RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM*
    Údaje o názvuLékařská chemie : učebnice pro studující lékařství a příručka pro lékaře : celostátní vysokoškolská učebnice. Díl 4, Biochemie / napsali Antonín Hamsík a František Šantavý
    Část názvuBiochemie
    Záhlaví-jméno Hamsík, Antonín, 1878-1963 (Autor)
    Údaje o vydání5., úplně přeprac. vyd.
    Vyd.údajePraha : SZdN, 1956 (Knihtisk, z.z.)
    Fyz.popis677, [4] s. : [1] barev. obr. příl. ; 8°
    Číslo nár. bibl.cnb000723244
    Poznámky4000 výt.. Opr.
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii a rejstřík
    Dal.odpovědnost Šantavý, František, 1915-1983 (Autor)
    Předmět.hesla biochemie * lékařská biochemie
    Forma, žánr učebnice vysokých škol
    Konspekt61 - Lékařské vědy. Lékařství
    37.016 - Učební osnovy. Vyučovací předměty. Učebnice
    MDT 61:577.1 , 577.1 , (075.8)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Lékařská chemie
    První dvě části knihy jsou věnovány biochemii statické, část třetí biochemii dynamické. Po popisu prvků a sloučenin, vyskytujících s v organismech a jejich produktech, pojednává se o chemickém složení živé hmoty, buněk, tkání, orgánů a tekutin tělních. Poslední část vykládá chemické děje, odehrávající se hlouběji v organismu. V novém vydání jsou některé kapitoly zcela přepracovány a doplněny diagramy a obrázky. Text je rozlišen na část určenou ke studiu medicíny a na část určenou ke studiu podrobnějšímu. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.